Mundial

Fàcil, però amb Aitana més

Mundial. La selecció espanyola supera amb claredat Costa Rica guiada per la futbolista del Barça, que va ser elegida MVP del partit

Espanya 3 Costa Rica 0

ESPANYA:Misa; Ona (Oihane, 88’), Paredes, Ivana, Carmona; Tere Abelleira (Zornoza, 77’), Aitana; Athenea (Mariona, 63’), Jenni Hermoso, Paralluelo (Alèxia, 77’) i Esther (Alba Redondo, 63’).COSTA RICA:Solera; Del Campo, Benavides, Villalobos; Elizondo (Granados, 58’), G. Villalobos (Pinell, 77’), Alvarado, Coto; Chinchilla, Salas (Scott, 73’) i Herrera.GOLS:1-0 (21’) Del Campo, en pròpia. 2-0 (23’) Aitana. 3-0 (27’) Esther.ÀRBITRE:Casey Reibelt (Austràlia).

Nigèria 0 Canadà 0

NIGÈRIA:Nnadozie; Plumptre, Ohale, Demehin, Alozie; Payne, Ucheibe, Abiodun; Ordega (Kanu, 73’), Oshoala (Echegini, 90’+1) i Onumonu (Okoronkwo, 85’).CANADÀ:Sheridan; Buchanan, Riviere (Chapman, 71’), Gilles, Lawrence; Quinn, Rose (Lacasse, 46’), Grosso (Prince, 82’), Sinclair (Schmidt, 71’), Leon (Viens, 64’); i Huitema.GOLS:cap.ÀRBITRE:Lina Lehtovaara (Finlàndia).T.G.:a Demehin, Lawrence i Viens.T.V.:a Abiodun, de Nigèria.

Filipines 0 Suïssa 2

FILIPINES:McDaniel; Barker, Long, Cowart, Beard, Harrison; Quezada (Flanigan, 70’), Sawicki, Eggesvik (Serrano, 70’); Guillou i Bolden (C. McDaniel, 81’).SUÏSSA:Thalmann; Aigbogun, Buehler, Maritz, Stierli; Sow, Waelti (Mauron, 75’), Reuteler (Terchoun, 90’); Piubel (Riesen, 90’), Crnogorcevic i Bachmann (Lehmann, 70’).GOLS:0-1 (45’) Bachmann, de penal. 0-2 (64’) Piubel.ÀRBITRE:Vincentia Amedome (Togo).T.G.:a Harrison, Maritz i Bachmann.

Amb jugadores com Aitana, el panorama canvia radicalment per a la selecció espanyola. Després d’un any convuls, l’equip de Jorge Vilda va començar el seu camí al mundial amb una victòria plàcida davant Costa Rica. Domini de principi a fi, amb una bona primera part i una segona amb menys precisió i efectivitat.

Un gol de Del Campo en pròpia porteria va encarrilar el triomf. En aquesta acció, Aitana ja va deixar la primera delicatessen amb una passada de taló a Esther. Dos minuts després, la migcampista blaugrana va firmar el 2-0 amb un retall màgic dins l’àrea i un xut col·locat. La de Ribes, MVP del partit, marcava el compàs. Cada vegada que agafava la pilota, passaven coses. Abans de la mitja hora, Esther va tancar la victòria i Jenni va fallar un penal. En el segon temps va aparèixer Alèxia, que va jugar prop de 15 minuts. Del Barça, també van jugar Ona, Paredes, Salma i Mariona.

Suïssa no falla

Després de la sorprenent derrota de Noruega, el combinat suís podia situar-se líder. Fet. 0-2 contra Filipines amb 90 minuts de Crnogorcevic.

També ahir, Nigèria, amb Oshoala de titular, i Canadà, que va errar un penal, no van passar de l’empat a zero.