Mundial

Rolfö, al rescat de Suècia

Mundial. La blaugrana fa el gol per igualar el marcador en contra davant Sud-àfrica i el conjunt suec acaba guanyant en el minut 90

Suècia 2 Sud-àfrica 1

SUÈCIA:Musovic; Björn, Ilestedt, Eriksson, Andersson; Angeldal (Bennison, 67’), Asllani, Rubensson (Seger, 81’); Kaneryd (Hurtig, 88’), Blackstenius (Blomqvist, 67’) i Rolfö (Schough, 67’).SUD-ÀFRICA:Swart; Ramalepe, Mbane, Gamede, Holweni; Seoposenwe, Motlhalo (Kgoale, 67’), Jane, Magaia (Salgado, 56’), Biyana; i Kgatlana.GOLS:0-1 (48’) Magaia. 1-1 (65’) Rolfö. 2-1 (90’) Ilestedt.ÀRBITRE:Katja Koroleva (estatunidenca).T.G.:A Biyana i Jane, de Sud-àfrica.

Països Baixos 1 Portugal 0

PAÏSOS BAIXOS:Van Domselaar; Spitse, Van Der Gragt, Janssen; Roord, Van de Donk (Egurrola, 80’); Pelova (Casparij, 90’+4), Martens, Brugts; i Beerensteyn (Snoeijs, 87’).PORTUGAL:Pereira; Borges, Gomes, Costa; Norton (Jacinto, 78’), Tatiana Pinto, Dolores Silva (Nazareth, 67’), Fatima Pinto, Amado (Alves, 78’); Jessica Silva i Diana Silva (Encarnação, 78’).GOLS:1-0 (13’) Van der Gragt.ÀRBITRE:Kateryna Monzul (ucraïnesa).T.G.:A Van de Donk, Jessica Silva i Gomes.

França 0 Jamaica 0

FRANÇA:Peyraud-Magnin; Lakrar, Renard, Cascarino, Karchaoui; Majri (Dali, 66’), Toletti, Gueyoro, Mateo (Becho, 66’); Kadidiatou Diani i Le Sommer.JAMAICA:Spencer; Wiltshire, Allyson Swaby, Chantelle Swaby, Blackwood; Sampson, Spence, Brown, Matthews (Solaun, 70’); Shaw i Atlanta Primus (Washington, 70’).GOLS:Cap.ÀRBITRE:Marina Carvajal (xilena).T.G.:A Mateo, de França, i Primus, de Jamaica.T.V.:A Shaw, de Jamaica, per doble groga.

Els està costant imposar-se a les seleccions a priori amb més potencial d’aquest mundial. La jornada d’ahir en va ser un nou exemple. Suècia i els Països Baixos van patir per guanyar. França ni tan sols va passar de l’empat a zero.

El combinat suec, bronze en l’última copa del món, va veure’s sorprès per un gol de Sud-àfrica als tres minuts de la represa que el va obligar a remar –i mai millor dit, ja que el partit es va jugar sota una intensa pluja–. I una blaugrana va aparèixer per evitar el naufragi. Fridolina Rolfö, atenta com la que més, va aprofitar l’error de la defensa en intentar rebutjar la pilota per posar la cama i anotar l’empat. Dos minuts després va ser substituïda, ja que arrossega molèsties al genoll. Suècia va trobar el triomf en el minut 90 gràcies a Ilestedt.

El mur de Jamaica

França, amb jugadores de renom però sense acabar de fer un bon paper en les grans competicions, confiava a debutar amb victòria sobre Jamaica, però va ser un duel d’allò més igualat. Les ocasions es van repartir. Peyraud-Magnin va evitar el 0-1 en el primer temps i Diani va rematar al travesser en l’última acció atacant de l’enfrontament.

Al grup E, els Països Baixos en van tenir prou amb un gol de Van der Gragt a la sortida d’un córner –i ratificat pel VAR– per endur-se els tres punts.