Mundial

Debut gris d’Anglaterra

Mundial. Un únic gol de penal serveix per tombar Haití, mentre que els Estats Units, el campió, supera el tràmit contra el Vietnam

Zàmbia 0 Japó 5

ZÀMBIA:Musonda; Belemu, Musesa, Mweemba (Phiri, 82’), Tembo; Katongo, S. Banda, Lungu (Lubandji, 72’); Kundananji, B. Banda i Mapepa (Chitundu, 72’).JAPÓ:Yamashita; Ishikawa, Kumagai, Minami; Shimizu, Nagano, Hasegawa, Endo (Seike, 77’); Fujino (Naomoto, 77’), Tanaka (Ueki, 66’) i Miyazawa (Chiba, 90’+3).GOLS:0-1 (43’) Miyazawa. 0-2 (55’) Tanaka. 0-3 (62’) Miyazawa. 0-4 (71’) Endo. 0-5 (90’+11) Ueki, de penal.ÀRBITRA:Tess Olofsson (sueca).T.V.:Musonda, per doble groga.

Estats Units 3 Vietnam 0

ESTATS UNITS:Naeher; Fox (Huerta, 84’), Ertz, Girma, Dunn (O’Hara, 84’); Sullivan, Horan, Demelo (Lavelle, 61’); Rodman (Thompson, 76’), Morgan (Rapinoe, 61’) i Smith.VIETNAM:Tran; Luong (Chuong, 61’), Thao Tran, My Le, Thu Tran, Hoang; Nguyen (Ngan, 46’), Thai, Thuy Nguyen (Anh Nguyen, 61’), Linh Tran (Duong, 89’); i Huynh (Pham, 76’).GOLS:1-0 (14’) Smith. 2-0 (45’+7’) Smith. 3-0 (77’) Horan.ÀRBITRA:Bouchra Karboubi (marroquina).T.G.:Horan i Huynh.

Dinamarca 1 Xina 0

DINAMARCA:Christensen; Svecke, Ballisager, Boye, Veje; Hasbo, Holmgaard, Kuhl (Bruun, 62’); Thomsen (Vangsgaard, 85’), Harder i Sorensen (Madsen, 72’).XINA:Xu; Wu Chengshu (Gu Yasha, 90’+1), Li Mengwen (Gao Chen, 85’), Yao Wei, Chen Qiaozhu; Zhang Linyan, Lina Yang, Zhang Rui, Zhang Xin (Shuang, 46’); Shanshan i Lou Jiahui (Shen, 78’).GOLS:1-0 (90’) Vangsgaard.ÀRBITRA:Marie-Soleil Beaudoin (canadenca).T.G.:Svecke.

Anglaterra 1 Haití 0

ANGLATERRA:Earps; Bronze, Bright, Carter, Greenwood; Walsh, Stanway; Toone, Kelly, Kemp (James, 61’); i Russo (Daly, 76’).HAITÍ:Theus; Petit-Frere, Limage (Mathurin, 31’), T. Joseph, Louis; Jeudy, Batcheba (D. Joseph, 90’+3), Pierre-Louise, Mondesir; Dumornay i Borgella (Eloissaint, 78’).GOLS:1-0 (29’) Stanway, de penal.ÀRBITRA:Caldera Barrera (veneçolana).T.G.:Stanway, Hemp i Pierre-Louis.

La tercera jornada del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda comptava amb l’estrena de les dues grans candidates al títol: els Estats Units –campió de les dues darreres edicions– i Anglaterra. Les nord-americanes no van patir de matinada per superar el Vietnam per 3-0, liderades per una gran Sophie Smith, autora de dos gols i una assistència. L’equip de les barres i les estrelles no va brillar, però va sumar els tres punts còmodament contra una de les debutants.

També debutava Haití, però va plantejar un partit més que seriós contra Anglaterra. Les caribenyes van disposar de l’ocasió més clara en el primer temps, però van perdonar. Les angleses, amb Lucy Bronze i Keira Walsh completant els 90 minuts, no acabaven d’estar fines en atac. De fet, l’únic gol va arribar gràcies a un penal innocent per mans d’una jugadora d’Haití. Stanway va fallar a la primera, però l’àrbitra va fer repetir el llançament perquè la portera haitiana va avançar-se. A la segona, la migcampista del Bayern de Múnic no va fallar.

Èpica i facilitat

En l’altre partit del grup d’Anglaterra, la selecció de Dinamarca va derrotar Xina per la mínima gràcies a un gol de Vangsgaard en la sortida d’un córner en el minut 90. Pernille Harder va debutar, per fi, en un mundial.

Finalment, el Japó se situa líder del grup d’Espanya després de desfer-se fàcilment de Zàmbia per un clar i contundent 0-5. Quatre dels gols van arribar en la segona meitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)