Mundial

França-Jamaica

Voluntat de canvi

Hervé Renard lidera la nova selecció francesa després de la destitució de Corinne Diacre

Diverses jugadores van demanar la seva marxa

La capitana Wendie Renard va ser la primera a renunciar a la selecció mentre Diacre hi fos

La capitana de la selecció anuncia que renuncia a vestir la samarreta del seu país per desavinences amb la seleccionadora. Després d’ella, diverses companyes se sumen a la seva decisió. És una història que pot sonar. Espanya ha viscut una situació similar aquest darrer any amb el conflicte de “les quinze”. Les millors jugadores del país demanen canvis i deixen de ser seleccionables. N’acaben tornant molt poques i algunes es queden sense mundial. Ara bé, el desenllaç també pot ser diferent. És el cas de França. El passat mes de febrer també va esclatar un conflicte al vestidor francès. La capitana, Wendie Renard, va fer públic un comunicat en què assegurava que no podia donar suport al sistema actual, que considerava “lluny dels requisits requerits pel més alt nivell. És un dia trist, però necessari per preservar la meva salut mental. Faig un pas enrere. No estaré a la pròxima copa del món”, va dir.

L’adeu d’un emblema del país estava provocat per la falta d’entesa amb la seleccionadora, Corinne Diacre. Al càrrec des del 2017, la tècnica francesa no va aconseguir èxits en les grans competicions i va tenir diversos enfrontaments amb jugadores de pes, com Amandine Henry, que no va ser convocada en la passada Eurocopa malgrat haver guanyat la Champions amb el Lió. Renard, descontenta amb els mètodes de Diacre, va decidir dir prou i la van seguir Kadidiatou Diani i Marie-Antoniette Katoto, dues de les estrelles franceses. Es mostraven molestes amb la gestió de la selecció i deixaven clar que no tornarien fins que no s’apliquessin canvis. La diferència, però, és que la federació francesa sí que va actuar d’ofici. Dues setmanes després de les renúncies, Corinne Diacre va ser destituïda. Les conclusions de la comissió encarregada d’elaborar un informe sobre la situació de l’equip eren clares: es parlava de bretxes, discrepàncies i fractures. Tot plegat portava a un canvi. Dit i fet. Hervé Renard, amb experiència en seleccions masculines, en va agafar les regnes. Són quatre amistosos des de la seva arribada i tres victòries. Les imatges de la federació mostren un bon clima i un ambient tranquil en les concentracions i les jugadores asseguren que és una persona oberta i amb qui es pot parlar. No se n’amaguen: noten un canvi positiu en els entrenaments.

No hi seran Delphine Cascarino ni Katoto, totes dues per una lesió al genoll, però s’espera que aquest canvi a França també es pugui veure sobre la gespa.

Pendents de Rolfö
Més enllà del França-Jamaica (12 h) i el Països Baixos-Portugal (9.30 h), els focus se centren en una de les candidates al títol: Suècia. La subcampiona olímpica, bronze en el darrer mundial i semifinalista de l’última Eurocopa, s’estrena contra Sud-àfrica (7 h). Un partit amb protagonisme blaugrana, ja que Rolfö és una de les jugadores clau de la selecció sueca. Ara bé, l’atacant arrossega problemes al genoll de fa temps, no està al cent per cent i, segons la seva mare, podria operar-se després del mundial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)