Mundial

Oshoala, a prop dels vuitens

Mundial. La davantera nigeriana del Barça encadena tres mundials marcant després de veure porteria en la victòria contra Austràlia

Austràlia 2 Nigèria 3

AUSTRÀLIA:Arnold; Catley, Kennedy, Hunt, Carpenter; Vine (Polkinghorne, 82’), Raso (Chidiac, 85’), Gorry, Cooney-Cross; Foor i Van Emgond.NIGÈRIA:Nnadozie; Plumptre (Ogbonna, 76’), Ohale, Demehin, Alozie; Payne (Ebi, 90’), Ucheibe, Kanu (Oshoala, 63’), Ajibade, Ayinde (Echegini, 76’); i Onumonu (Ooronkwo, 63’).GOLS:1-0 (45+1’) Van Egmond. 1-1 (45+6’) Kanu. 1-2 (65’) Ohale. 1-3 (72’) Oshoala. 2-3 (90+10’) Kennedy.ÀRBITRE:Esther Staubli (Suïssa).T.G.:a Foord; i a Alozie i Oshoala.

Estats Units 1 Països Baixos 1

ESTATS UNITS:Naeher; Girma, Ertz, Dunn, Fox; Demelo (Lavelle, 46’), Horan, Sullivan; Smith, Morgan i Rodman.PAÏSOS BAIXOS:Van Domselaar; Van der Gragt (Nouwen, 46’), Spitse, Janssen; Roord (Jansen, 94’), Van de Donk, Groenen, Pelova (Casparij, 86’), Brugts; Snoeijs (Egurrola, 71’) i Martens.GOLS:0-1 (17’) Roord. 1-1 (62’) Horan.ÀRBITRE:Yoshimi Yamashita (Japó).T.G.:a Lavelle.

Portugal 2 Vietnam 0

PORTUGAL:Morais; Borges, Costa, Seica (Rebelo, 90’); Alves, Marchao, Jacinto (Rute, 90’), Pinto, Nazareth (Capeta, 69’); Silva i Telma (Mendes, 75’).VIETNAM:Tran; Luong (Chuong, 72’), T. Tran, Hoang, Le, Tran; Thai, Duong (Tran, 64’), Nguyen, B. Nguyen, Ngan, 64’); i Huynh (Pham, 72’).GOLS:1-0 (7’) Telma. 2-0 (21’) Nazaret.ÀRBITRE:Salima Mukansanga (Ruanda).T.G.:a Borges.

Era dubte després del cop que es va donar en el partit de l’estrena contra Canadà, i de fet va començar el partit des de la banqueta, però la davantera del Barça Asisat Oshoala va ser una de les protagonistes del dia. I és que la nigeriana va marcar un dels gols de la victòria de la seva selecció contra la coamfitriona Austràlia, que deixen el país africà a les portes de la classificació pels vuitens de final per tercera vegada en la seva història –en faran prou amb un empat contra Irlanda, última del grup sense puntuar–. El partit es va animar en el temps afegit de la primera part, quan Austràlia es va avançar amb un gol de Van Egmond i ràpidament Kanu va empatar. Després de la represa, en el minut 63’, Oshoala va saltar al camp i va dinamitar el matx, ja que només dos minuts després Ohale va fer l’1-2 a la sortida d’un córner (65’) i ella mateixa va marcar l’1-3 en el minut 72’ forçant un greu error de la defensa i marcant a porteria buida. És el seu tercer gol en un mundial, després dels que va fer en la cita del 2015 i en la del 2019. El 2-3 de Kennedy, en l’afegit, va ser del tot intranscendent.

Empat pel lideratge

En el partit estel·lar del dia els Estats Units i els Països Baixos van empatar (1-1) en un duel molt igualat. D’aquesta manera es disputaran el lideratge en l’última jornada contra Portugal –tercera de grup– i el Vietnam, respectivament. La diferència de gols podria ser decisiva, de manera que Estats Units podria ser segona de grup.