Mundial

Fent més alt el sostre

Història. Colòmbia supera Jamaica i es planta als quarts de final del mundial per primer cop. Anglaterra, vigent campiona d’Europa, serà la rival de la tricolor en la pròxima fase del torneig

Colòmbia 1 Jamaica 0

COLÒMBIA:Pérez; Carolina Arias, Carabali, Daniela Arias, Guzmán; Bedoya Durango, Ospina García, Santos (Montoya, 87’); Caicedo, Mayra Ramírez i Usme (Restrepo, 90’+3).JAMAICA:Spencer; Wiltshire (Matthews, 83’), Allyson Swaby, Blackwood, Chantelle Swaby; Sampson (McNamara, 79’), Spence, Brown (Simmonds, 83’), Van Zanten (Primus, 46’), Carter (Cameron, 67’); i Shaw.GOLS:1-0 (51’) Usme.ÀRBITRA:Kate Jacewicz (australiana).T.G.:a Daniela Arias, Chantelle Swaby i Spence.T.V.:cap.

Colòmbia resisteix. Per primera vegada a la història disputarà uns quarts de final d’un mundial. Fins ara, els vuitens eren el sostre. Ahir el van trencar amb força i se citaran dissabte vinent amb la vigent campiona d’Europa, Anglaterra. La fe, el coratge, l’entrega i la intensitat colombianes, una selecció que ja va ser capaç de derrotar Alemanya en la fase de grups, van acabar decantant la balança contra Jamaica. Un equip que fins ara no havia perdut cap partit i que també es trobava immers en un somni del qual no es volia despertar.

Va ser un partit igualat. Cap de les dues seleccions va destacar per damunt de l’altra, amb arribades perilloses a banda i banda. Colòmbia i Jamaica es resistien a fer les maletes cap a casa. Volien continuar allargant la festa, també la d’una afició bolcada en les seves jugadores. Tothom esperava l’aparició estel·lar de Linda Caicedo, la jugadora més destacada del combinat colombià i que es guanyava una ovació cada vegada que agafava la pilota. Però la glòria estava reservada per a una jugadora històrica: Catalina Usme. La futbolista amb més partits amb la samarreta de Colòmbia i la màxima golejadora de la selecció. Un control exquisit dins l’àrea i una definició amb classe van servir per portar tot un país als quarts de final. Als 33 anys, Usme vivia el moment més dolç de la seva carrera, i qui sap si n’arribaran més.

Jamaica, que no havia perdut cap partit de la fase de grups, va tenir ocasions, sobretot en una rematada al pal, però qui va somriure va ser Colòmbia. Alegria desfermada, un dia més, sobre la gespa. El sostre és més alt i la tricolor vol continuar escalant cap al cel. Anglaterra no ho posarà fàcil, però les angleses tampoc estan acabant de rutllar en aquesta copa del món. Després d’Alemanya, Colòmbia es proposa tombar el conjunt de Sarina Wiegman.

L’HEROÏNA

Un solitari gol d’Usme, jugadora amb més partits de la selecció, va ser suficient

ORGULL

Jamaica, que no havia perdut cap partit, marxa del mundial amb dignitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)