Més futbol

1,2,3,4,5,6,7,8... Mambo!

Leo Messi guanya la seva vuitena Pilota d’Or. L’argentí s’ha imposat a Erling Haaland en la votació final, i és que el mundial aconseguit a Qatar sent, a més, el millor jugador de la final i de tot el torneig ha pesat molt. És la primera vegada a la història que un jugador de la MLS guanya la Pilota d’Or i ha estat el mateix David Beckham qui ha entregat el premi a Leo Messi, un dels dirigents de l’Inter de Miami.

L’astre argentí ha guanyat el trofeu en els anys 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 i 2023. Ja ho va dir Guardiola fa uns dies, que hauria d’haver-hi una Pilota d’Or per a Leo Messi i una altra per a la resta. Una resta que podria estar encapçalada per Haaland, que ha estat segon en el rànquing de la Pilota d’Or, però que s’ha endut el trofeu Müller com a màxim golejador del curs passat amb 56 dianes i el reconeixement del City com a millor equip masculí.

Messi s’ha dirigit al públic després de rebre el trofeu: “Vull agrair tothom que va votar i em va fer guanyador del premi. Vull agrair els meus companys de selecció. Això és un regal per a tot el grup. Vull recordar el gran any que han tingut Haaland, Mbappé i altres. He tingut la sort d’estar molt anys en aquesta gala i els futbolistes es renoven però mai baixen de nivell. Agraeixo la meva família per haver-me acompanyat durant la meva carrera i ajudar-me a complir els meus objectius durant tants anys”. Messi també ha volgut recordar Diego Armando Maradona en la data del seu naixement.

Tot i que al podi no hi hagi cap jugador actual del Barça, sí hi trobem presència blaugrana al llarg de la llista amb els 30 finalistes. En la posició 12 ha quedat Robert Lewandowski i a la 14, Ilkay Gündogan, tot i que aquesta nominació és pels èxits aconseguits amb el City. La llista completa de la Pilota d’Or masculina és aquesta: (1) Messi, (2) Haaland, (3) Mbappé, (4) De Bruyne, (5) Rodri, (6) Vinícius Jr., (7) Julián Álvarez, (8) Osimhen, (9) Bernardo Silva, (10) Modric, (11) Salah, (12) Lewandowski, (13) Bono, (14) Gündogan, (15) Dibu Martínez, (16) Benzema, (17) Kvaratskhelia, (18) Bellingham, (19) Kane, (20) Lautaro, (21) Griezmann, (22) Kim, (23) Onana, (24) Saka, (25) Gvardiol, (26) Musiala, (27) Barella, (28) Kolo Muani, (29) Odegaard i (30) Ruben Dias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)