1a divisió FEF

El Barça Atlètic es desfà entre la boira lleonesa (3-1)

Els blaugrana perden davant la Cultural Leonesa condemnats per un fatídic quart d’hora a l’inici de la segona part

El Barça Atlètic ha perdut al Reino de León davant la Cultural Leonesa (3-1) en un partit marcat per una densa boira sobre el terreny de joc. Els blaugrana, que han mostrat un bon nivell en un xoc molt exigent, han deixat escapar qualsevol possibilitat de puntuar per un desastrós primer quart d’hora de la segona meitat.

Ha començat de meravella l’equip de Rafa Márquez. Ritme alt de circulació, moviment de futbolistes, pressió alta i efectiva... I ocasions. Els blaugrana han estat molt superiors a la Cultural durant els primers minuts i han pogut avançar-se, però no han trobat l’encert. Unai Hernández ha enviat al travesser un xut de falta des de la frontal. El mateix Unai i Pau Víctor han posat a prova al porter local, que ha evitat l’1 a 0 en dues bones ocasions.

Sobre la mitja hora la boira ha anat apareixent i ha anat guanyant presència. Cada vegada més espessa, com el Barça. El partit s’ha igualat i els lleonesos han gaudit d’un parell de bones situacions per marcar el primer. Però no ha arribat fins a la represa.

El filial català ha perdut el partit després del pas per vestidors. Els futbolistes han sortit desconnectats entre una boira molt densa, i diversos errors consecutius en sortida de pilota han costat molt cars. El primer, d’Mbacke, ha acabat en córner. I des de la cantonada la Cultural ha marcat l’1 a 0 gràcies a un bon remat de cap d’Escudero. Poc després, un error de Faye ha provocat una transició ràpida dels locals que ha acabat amb un penal del mateix Mbacke que ha transformat Martín Solar.

Dos cops molt durs en un tram de partit horrible dels de Márquez, que no han competit al llarg d’aquests minuts. Errades grolleres que un rival com els de Lleó no han desaprofitat. Pau Víctor ha reenganxat l’equip al partit a falta d’un quart d’hora pel final. El jugador cedit pel Girona ha anotat el seu vuitè gol després d’una molt bona triangulació. Però ben poc ha durat l’esperança. Dos minuts després, en una transició ràpida, Samanes ha anotat el tercer pels locals amb força fortuna.

No ha jugat un mal partit el Barça Atlètic, però ha regalat un quart d’hora ple d’errades i amb els jugadors desconnectats, i això és una concessió excessiva en una categoria com aquesta i en partits d’exigència. Els blaugrana queden en cinquena posició, en “play-off”, a quatre punts de la Cultural, que és el líder.