Més futbol

LaLiga reitera que la Superlliga “és un model egoista i elitista”

LaLiga ha afirmat aquest dijous que “la Superlliga és un model egoista i elitista” i que “tot format que no sigui totalment obert, amb accés directe, any a any, via lligues domèstiques, és un model tancat”.

L’organisme s’ha expressat així després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) fes pública la seva decisió sobre el projecte de competició als quals donen suport el Reial Madrid i el Barcelona, en què diu que les normes de la FIFA i de la UEFA sobre l’autorització prèvia de les competicions “violen el dret de la Unió”.

Tot i això, la cort amb seu a Luxemburg afegeix que “una competició com la del projecte de la Superlliga no ha de ser necessàriament autoritzada”.

El tribunal precisa que “en haver-se plantejat qüestions de caràcter general sobre les normes de la FIFA i de la UEFA, el Tribunal de Justícia no es pronuncia, en la seva sentència, sobre aquest projecte específic”.

“Ja comencen a intoxicar com vaig advertir, sempre han pogut organitzar competicions fora de l’entorn UEFA i FIFA, i això no es pot prohibir, el tema són les condicions per estar sota l’organització de UEFA i FIFA”, ha afirmat el president de LaLiga, Javier Tebas.

Segons la seva opinió i després de la lectura de la decisió del TJUE, “el que s’està dient és que hi ha d’haver regles transparents, clares, objectives, per a l’aprovació de competicions, que no val amb la simple desaprovació, i que hi hauria d’haver una estructura normativa, objectiva, que requereixi condicions equiparables a tot el sector, però que no es deixi al lliure criteri dels dirigents puntuals de FIFA i UEFA, perquè estaria en una situació d’abús de poder dominant”.

“Ja el 2022 la UEFA va establir un procediment per autoritzar noves competicions a les que pot acudir la Superlliga”, ha afegit Tebas en xarxes socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)