Més futbol

64 equips en tres lligues obertes, la nova proposta de la Superlliga

La sentència del TJUE d’aquest matí en què considera que la UEFA i la FIFA fan un abús de poder ha obert la porta a la creació de la Superlliga, que es vol reactivar amb la proposta d’un nou model més obert. A22 Sports Management, l’empresa promotora de la Superlliga, ha fet pública avui mateix la seva nova proposta, que inclou 64 equips participants en categoria masculina i 32 equips en categoria femenina.

En el cas de la competició masculina els equips es dividirien en tres lligues (Star League, Gold League i Blue League), sent de 16 equips les dues primeres categories i de 32 la tercera. En aquestes competicions no hi haurien membres permanents i es produirien ascensos i descensos entre les tres lligues, mentre que l’accés a la Blue League, la tercera categoria, es faria en base al rendiment a les lligues nacionals. El format de competició seria amb grups de 8 equips amb partits d’anada i tornada, amb posteriors eliminatòries per decidir els campions, ascensos i descensos. En el cas de la competició femenina el sistema de competició seria exactament el mateix, però amb només dues lligues de 16 equips cadascuna. El que també apunta la nova proposta és que en el primer any de competició, que l’objectiu és que fos la temporada 2025/26, els clubs serien seleccionats a les diferents lligues amb criteris transparents basats en el rendiment dels últims anys.

La nova proposta de la Superlliga també inclou un projecte d’una nova i innovadora plataforma de streaming que permetria veure tots els partits en directe i de franc a tots els espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)