Més futbol

La víctima ratifica al judici que Dani Alves la va violar

Cas Alves. En el primer dia de judici, amigues assenyalen una “actitud bavosa” del futbolista i diuen que la noia va sortir plorant i que es resistia a denunciar-lo per por que no la creiessin

El judici a Dani Alves, acusat d’haver agredit sexualment una noia al lavabo del reservat de la discoteca Sutton de Barcelona el desembre del 2022, va començar ahir a l’Audiència de Barcelona. No hi va haver acord entre les parts abans del començament del judici contra l’exjugador del Barça, per a qui la fiscalia demana una pena de nou anys de presó, una indemnització de 150.000 euros i deu anys de llibertat vigilada. L’acusació particular demana dotze anys de presó i una indemnització de 150.000 euros.

En la primera jornada, el tribunal va rebutjar les al·legacions de la defensa, que va plantejar diverses qüestions prèvies amb la voluntat d’ajornar el judici perquè entén que s’han vulnerat els drets de l’acusat. Sí que va acceptar, el tribunal, la petició de l’advocada, Inés Guardiola, que el brasiler declari al final del judici, un cop ho hagin fet els testimonis i pèrits i conegui tots els elements de prova en contra. La previsió és que Alves declari demà.

La víctima, en una declaració a porta tancada i amb mesures per protegir la seva identitat –veu distorsionada i imatge pixelada– i evitar la confrontació visual amb l’acusat, va mantenir el relat de tota la instrucció, que Alves la va agredir sexualment, amb violència i una actitud despectiva, després d’apressar-la a entrar amb ell a l’estreta cambra de bany del reservat de la discoteca Sutton.

La versió de la víctima va ser corroborada per les dues joves que l’acompanyaven al Sutton aquella nit i que també van declarar entre llàgrimes. Van detallar que, ja des de les presentacions, Alves les va tocar “amb actitud bavosa”. Totes dues van veure que el futbolista entrava a la porta d’accés al lavabo i que la seva amiga ho feia després. A cap d’un quart d’hora, Alves va sortir i, dos minuts més tard, la víctima, amb “mala cara” i demanant de marxar. Segons les amigues, la jove plorava i explicava que el futbolista li havia fet “molt de mal”, però inicialment es resistia a denunciar-lo i deia: “Només vull anar-me’n a casa, no em creuran.” Hi van afegir que els dies posteriors la víctima continuava en xoc i que continua tenint ansietat.

Dos cambrers van negar que el futbolista es comportés com si estigués sota els efectes de l’alcohol, una circumstància que esgrimeix la defensa. El porter de la discoteca va declarar que la víctima li va dir que havia tingut un problema “amb algú important”. El judici continua aquesta tarda, amb una vintena de declaracions, entre les quals la dona del futbolista, Joana Sanz; treballadors de la discoteca i Mossos que van investigar el cas.

SENSE ACORD

Alves declararà al final de la vista oral, prevista per demà; avui, uns vint testimonis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)