Copa Catalunya

L’Olot hi posa el joc i l’orgull però l’Andorra s’endú el títol (1-1, 2-4)

L’Andorra s’ha endut el títol de la copa Catalunya després d’empatar 1-1 el partit i superar a la tanda de penals l’Olot (2-4). El conjunt garrotxí, de tercera FEF, ha plantat cara, dominat en alguna fase del partit i generat les millors ocasions però no ha pogut aixecar el seu primer títol. Els d’Eder Sarabia s’han avançat amb un gol d’Álvaro Martín però els olotins, amb una feina impecable i amb una trajectòria de menys a més ha agafat el control fins a empatar en una jugada de murri d’Uri González en la sacada ràpida d’un corner i gol d’Urri. Els de Dólera han fet un travesser en el 87 i ha tingut una clara ocasió a porteria buida a través de Marc Roquet (94’).

El partit ha començat igualat amb un Andorra això sí que s’ha fet amb el control del ritme de joc i la possessió de l’esfèrica. Tot i tenir la pilota, al conjunt d’Eder Sarabia li ha faltat malícia i profunditat per generar ocasions de gol davant d’un Olot ben col·locat que ha plantejat un 4-4-2 en defensa molt sòlid tot esperant recuperar la pilota i sortir en velocitat amb Moha i Forés per banda i un Marc Mas que batallava amb els tres centrals rivals. Karrikaburu ha intentat avisar amb una rematada al segon pal tot just en el 3 i Marc Mas no ha pogut fer la rematada amb tot de cara a centrada de Forés (7’).

Després d’uns minuts plans de control andorrà, Forés ha gaudit d’una bona arribada aprofitant un refús i rebot defensiu que s’ha convertit en una assistència a l’extrem. El de Sant Gregori ha provat la rematada però Oier, molt ràpid, ha aturat amb el cos reduint espais (22’).

Els del Principat generaven sensació de perill quan recuperaven l’esfèrica i combinaven amb velocitat ja amb un Olot no tant ben ordenat. En el 36, una recuperació de l’Andorra ha acabat amb una contra iniciada per Karrikaburu, que ha cedit a l’esquerra cap a Álex Calvo i aquest ha fet la centrada al segon pal perquè Álvaro Martín marqués a plaer el 0-1 (36’).

La reacció de l’Olot ha estat meravellosa. I és que, els de Pedro Dólera han tancat en el seu propi camp als de Sarabia. En el 39, tothom ha reclamat penal per mans a rematada de Barnils després d’un corner i dos minuts després, Terma ha recuperat una esfèrica a la zona de tres quarts i ha provat un xut que s’ha estavellat amb el pal dret d’Oier (41’). Per acabar amb la reacció i el primer acte, Moha ha disparat als núvols una centrada de Terma al segon pal després que Alcalà toqués en última instància (44’).

Domini olotí sense premi

La segona part ha començat de la mateixa manera que ha acabat el primer acte. El conjunt olotí semblava l’equip de categoria superior, pressionava bé i, poc a poc, tancava en el seu propi terreny de joc a l’Andorra. I tot això ha ajudat als de la Garrotxa a gaudir de les millors ocasions. Les més clares de Maynau, que ha rematat amb el cap una centrada de Terma (68’); una d’Urri, que també amb el cap a centrada del de Tossa ha fet lluir de manera providencial Oier Olazabal (71’).

La insistència i el bon joc de l’Olot ha tingut premi quan Uri González, el més murri de tot, ha servit ràpid un corner al primer pal cap a Marc Mas, que ha rematat o intentat desviar la pilota i Urri ha posat la punta de la bota per superar Oier (80’).

L’Andorra ha reaccionat a la diana amb arribades de Karrikaburu i Molina però en l’últim sospir ha estat l’Olot qui ha pogut fer el 2-1 i endur-se el trofeu. Primer, Marc Mas ha posat l’esperó a una centrada passada de Marco Gil i un defensa ha rematat a la seva pròpia porteria estavellant la pilota al travesser (87’). En l’últim minut de l’afegit, els de Dólera encara han tingut una ocasió més clara quan Maynau ha tret la centrada des de l’esquerra, Pedro del Campo ha controlat al punt de penal i ha fet un xut fort i sec que Oier ha refusat a un lateral, on arribava Marc Roquet, que amb la porteria buida ha enviat la pilota als núvols (94’).

En la tanda de penals, les errades d’Uri González, que ha enviat la pilota al pal i després de tocar en Oier ha marxat a fora, i d’Urri han posat en safata el títol a Álex Calvo, que no ha perdonat per establir el 2-4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)