Més futbol

Rubiales, encausat

Luis Rubiales és imputat formalment i deixat en llibertat, i ara està a l’espera de ser citat a declarar davant la jutgessa

206 dies després de dimitir com a president de la federació espanyola de futbol arran del cas Jenni Hermoso, Luis Rubiales continua enmig de l’huracà, imputat formalment des d’ahir en l’Operació Brody. Rubiales va aterrar a les 11 del matí a l’Aeroport Adolfo Suárez de Madrid procedent de la República Dominicana, enmig d’una gran expectació, però tots els curiosos que l’esperaven a la Terminal 1 es van quedar amb ganes de veure l’home més buscat per les càmeres durant el dia d’ahir. La Guàrdia Civil el va interceptar abans de baixar de l’avió. No va sortir per la sortida habitual de passatgers. L’expresident de la FEF va ser traslladat dins un furgoneta de la UCO cap a les dependències policials. En un inici es va parlar de la possibilitat que fos traslladat al jutjat de Majadahonda on s’intrueix la causa, o a la Comandància de Tres Cantos, però finalment va ser interrogat en el mateix aeroport. Abans de les dues del migdia Luis Rubiales quedava en llibertat, sense cap tipus de mesura, ja que es considera que no hi ha risc de fuga ja que ell mateix va anticipar el seu retorn a Espanya, previst inicialment pel dia 6. Ara Rubiales està a l’espera de ser citat a declarar per la jutgessa Delia Rodrigo.

Rubiales està sent investigat en el marc de l’Operació Brody per participar en una suposada trama de desviament de fons a través d’adjudicacions d’obres de la FEF durant el seu mandat a l’empresa Gruconsa, de la qual és titular el seu amic i soci l’exfutbolista Nené, a través de la qual presumptament s’haurien lucrat tots dos. L’operació va esclatar el 20 de març amb registres a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, despatxos professionals, empreses adjudicatàries i els domicilis de Rubiales i Nené a Granada. Segons els informes policials, les empreses de Nené van facturar a la contractista de la federació més de mig milió d’euros entre el 2019 i el 2023, i Gruconsa va rebre en aquest període 3,8 milions d’euros en contractes de la federació.

La UCO va escorcollar dilluns el domicili de Rubiales a la República Dominicana i se li va confiscar un mòbil i una tablet. La jutgessa Delia Rodrigo també ha bloquejat més d’una cinquantena de comptes bancaris de diversos investigats, tres de les quals a Rubiales. A l’expresident de la FEF també se li ha embargat un Mercedes.

Rubiales s’explica

Abans de la seva arribada a Madrid, Luis Rubiales havia concedit una entrevista en exclusiva a La Sexta i a Ana Pastor. L’equip d’El Objetivo es va desplaçar a la República Dominicana per enregistrar la conversa i va ser emesa ahir en Prime Time, amb Rubiales ja a Espanya. Hi havia gran expectació per escoltar les seves explicacions perquè aquesta és la primera entrevista des que va dimitir com a president de la FEF. Rubiales va explicar que se sent perseguit i afirma que sempre ha jugat net: “Tot el que tinc ho he guanyat amb el meu esforç. He treballat durant molts anys i tot els estalvis que tinc són producte del meu sacrifici. Tots declarats en l’agència tributària. Ara estic fent feines aquí a la República Dominicana perquè no volen que treballi a Espanya. El desembre el banc em diu que haig de marxar del banc. Jo també m’he de buscar la vida de forma honorable i per això he vingut aquí a començar de cero. Sembla que no volen que em guanyi la vida ni a dins el futbol ni a fora. Hi havia un contracte amb una marca coreana per 1,8 milions, però el van cancel·lar per pressions des d’Espanya”, assegura. “No qüestionaré les forces de l’ordre públic. Si tenen dubtes, els aclarirem. He patit 70 querelles, he estat en situacions molt complicades i mai no ha passat res”. “Abans que la Guàrdia Civil confisqués el meu telèfon vaig fer un buidatge per si hi ha alguna cosa que he d’explicar. El buidatge el tenen els meus advocats”.

Quant a la seva relació professional amb Piqué i al tema de la supercopa va dir: “Kosmos va ser l’empresa que va portar Aràbia Saudita. Es va dir que havíem signat amb Aràbia Saudita quan hi havia una oferta superior de Qatar i això és mentida. Vam triar la millor oferta”. “Ni Piqué m’ha ofert diners ni he rebut ni un euro”.

“No mantinc cap relació amb Rocha. M’he apartat totalment de tot. Des que vaig deixar la presidència de la FEF no ha trucat cap president de federació. No vull saber res de les eleccions”. “Des que vaig ser forçat a dimitir no he parlat amb ningú del Govern”.

També va parlar del petó a Jenni Hermoso. Rubiales manté que va ser consentit: “Qui vegi les imatges, no puc arribar a entendre que s’interpreti com a agressió sexual. És una cosa entre amics, que fins i tot la senyora Jenni Hermoso va reconèixer. No va ser gens sexual. Aquí hi ha les imatges i els vídeos posteriors perquè tothom ho analitzi. Pel carrer, la gent m’expressa que no hi ha res”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)