Europa League

Ademola Lookman,el nou sant de Bèrgam

Ademola Lookman es va convertir en el gran heroi de l’Atalanta amb la seva brillant actuació a la final de l’Europa League. En una nit màgica a Dublín, el conjunt italià va aconseguir el seu primer campionat europeu, en superar el Bayer Leverkusen per 3-0 amb un hat-trick espectacular de Lookman. Els seus gols van trencar la condició d’invicte de 51 partits de l’equip alemany, dirigits per Xabi Alonso, i van coronar una temporada de somni per als de Bèrgam.

Qui per molts era força desconegut també havia estat campió del món l’any 2017 amb l’equip sub-20 de la selecció anglesa. Tot i passar per les categories inferiors de la selecció britànica, Lookman mai va ser convocat per a l’absoluta. Per això, l’any 2022, va decidir representar Nigèria, el país dels seus pares. Amb les Súper Àguiles, ha estat subcampió de la copa d’Àfrica aquesta temporada, destacant fins i tot per sobre de l’estrella de la selecció, Victor Osimhen.

A nivell de clubs, Lookman ha sigut un veritable rodamon, provant sort en diversos països però sense arribar a establir-se com un jugador clau en cap dels equips. Els seus inicis van ser a Anglaterra, al Charlton Athletic, on va mostrar el seu talent i va cridar l’atenció de clubs més grans. Va ser l’Everton qui va confiar en ell, però després de 48 partits i tan sols 4 gols, va ser cedit al RB Leipzig. El club alemany finalment va optar per adquirir-lo en propietat, però Lookman tampoc va trobar el seu lloc. Va ser cedit durant dues temporades consecutives, primer al Fulham (2020-21) i després al Leicester (2021-22), sense arribar a consolidar-se com un jugador indispensable en cap d’aquests equips.

A l’inici de la temporada 2022, l’Atalanta el va comprar al Leipzig per uns 15 milions d’euros. A la Serie A, Lookman sembla que ha trobat el seu lloc al món. Amb el conjunt italià, ha disputat 75 partits i marcat 27 gols, però aquesta final de l’Europa League sens dubte s’ha convertit en el moment més especial de la seva carrera.

Una final històrica

La brillant actuació de Lookman a la final no només ha fet que sigui històrica per als de Bèrgam, aconseguint el seu primer títol europeu. L’internacional per Nigèria també s’ha convertit en el primer jugador en aconseguir un hat-trick en una final de l’Europa League des de Jupp Heynckes el 1975, a la copa de la UEFA. A més, Lookman també ha fet història convertint-se en el primer jugador africà en marcar més d’un gol en una final de competició UEFA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)