Més futbol

2a DIVISIÓ A. GIRONA-VILA-REAL B. ENTREVISTA A

IAGO FALQUÉ. Extrem del Vila-real B

«No he perdut el temps a Itàlia»

«El futbol del Vila-real s'adapta molt més a les meves qualitats que el d'Itàlia»
EL SEU ESTIL
«No ens hem d'emmirallar en el curs passat. Som joves i hem d'anar fent»
EL LLISTÓ ALT

–Què hi fa un jugador del Juventus en un filial?

–«Intentar agafar minuts. No és un filial qualsevol, en el sentit que és a segona A, i és un molt bon equip. Intento jugar partits per demostrar que puc competir a alt nivell.»

–Amb dos anys més de contracte en la Juve, té ganes de tornar-hi?

–«De moment estic bé aquí. Penso fer-ho bé aquest any i després ja ho veurem, que decideixen uns i altres.»

–Ha triat un equip amb un estil dinàmic i alegre. Potser s'adiu més amb les seves característiques que el futbol italià?

–«Sí, això segur. El futbol aquí s'adapta molt més bé a les meves qualitats, i de moment la cosa està anant bé. Estic molt content amb l'equip i amb el que estic jugant [321 minuts i 1 gol en quatre partits, tots titular].»

–També deu veure en el Vila-real més oportunitats per als joves?

–«Sí, és un altre aspecte que sempre motiva. A Itàlia és molt més complicat, tot i que també hi ha aspectes interessants.»

–Pensa en el primer equip?

–«No. Estar a segona A ja és una bona lliga, per a la gent jove. No penso en això. Seria un premi, però l'objectiu que tinc és fer-ho bé en el filial i demostrar, després de no tenir gaires oportunitats a Itàlia, que sóc un bon jugador.»

–Ha perdut dos anys?

–«No, de cap manera. Vaig marxar amb 18 anys, ara en tinc 20 i considero que sóc millor jugador. Molt poca gent pot dir que ha estat en un club com la Juve. Tot i no haver-hi jugat, com a experiència m'haurà ajudat molt, tant professionalment com personalment. No considero que hagi perdut el temps a Itàlia.»

–Després de la gran estrena del Vila-real B a segona A, tenen el llistó molt alt.

–«Seria equivocat emmirallar-se en la temporada passada. Som un filial i el nostre objectiu és la permanència. A partir d'aquí, tot serà benvingut. Tenim un bon equip, amb gent jove, hem començat bé i hem d'anar fent de mica en mica.»

–Els rivals diuen que és un equip amb dues cares, capaç de guanyar 1-5 a Ponferrada i perdre 0-3 amb Las Palmas. Lluiten contra aquest estereotip?

–«Així solen ser els filials. També li ha passat al Barça B. Ens agrada anar a guanyar tots els partits. Podem cometre errors per inexperiència, però ens veiem capaços de competir contra qualsevol.»

–Què saben del Girona?

–«N'hem d'acabar de parlar, però sabem que és un equip que intenta jugar la pilota, com nosaltres, i esperem que sigui un partit bonic per als aficionats.»

El passat blaugrana

—Va marxar a la Juve després de set anys en el Barça i ara es trobarà el filial. Se li farà estrany?

–«En tinc moltes ganes, de retrobar-me'ls. Hi tinc amics i m'agradarà enfrontar-m'hi.»

–Amb esperit de revenja cap a Luis Enrique, que va creure oportú no fer-li fitxa del filial fa dos anys?

–«No, i ara! Quan el vegi el saludaré, sense cap problema. Ell no em va tractar mai malament i jo crec que tampoc. No a tots els entrenadors els agrades, i ell mateix segur que amb alguns tècnics va jugar més que amb altres. Els entrenadors manen i s'ha d'acceptar. Cadascú va seguir el seu camí i he d'estar agraït al Barça.»

–Va marxar l'estiu que Guardiola va arribar al primer equip. Ha pensat el que hauria pogut passar?

–«No m'agrada pensar en el que podria haver passat. M'alegro que a gent com Jonathan Dos Santos, amb qui vaig jugar, li vagi tan bé. Però pensar què hauria passat no serveix de res, és irreal.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)