Sabadell

Derbi des de l'altre costat

Lluís Carreras va disputar els dos últims enfrontaments entre el Barça B i el Sabadell a segona amb el filial blaugrana

Al Mini, el tècnic va fer un trio de gols en la victòria del B, però a la Creu Alta va encaixar un 4-0

barça b3


sabadell0


sabadell4


barça b0


Dissabte la Nova Creu Alta rememorarà un derbi que fa prop de 18 anys que no viu. El Sabadell rebrà el Barça B en un xoc que no es repeteix a segona des de fa gairebé dues dècades. Aleshores el conjunt dirigit per Pedro Mari Uribarri va etzibar una de les golejades més recordades pel públic arlequinat. La victòria va ser per 4 a 0, amb Lluís Carreras defensant els colors blaugrana. Eren uns altres temps, quan els derbis es vivien d'una altra manera. “Ha fet molt mal el temps que el Sabadell hagi estat tant de temps fora del futbol professional i que el Barça B baixés”, reconeix Carreras que va ser amonestat en la seva darrera visita com a jugador del Barça a la Nova Creu Alta. “El fet que hagi perdut aquesta emoció és perquè no hi ha hagut enfrontaments en la segona A”, afegeix.

I és que amb el Sabadell a les cotes més altes del futbol professional, la intensitat d'aquests partits es vivia molt més i encara que l'equip estava passant una mala època perquè el descens estava cantat, la victòria va tenir molt simbolisme per haver derrotat un dels màxims rivals de sempre. “Els derbis sempre es viuen com a derbis i el Sabadell, per història i estadística, és el tercer equip de Catalunya i pot atrapar el Barça i l'Espanyol algun dia”, manifesta el de Sant Pol.

Anada inoblidable

El mateix Carreras va ser un dels grans protagonistes en el xoc que el Sabadell va disputar al Miniestadi en la 1992/93. L'aleshores davanter del filial va marcar tres gols en una de les seves millors actuacions com a futbolista professional: “En tinc un record molt bo. Especialment d'una diana de bella factura de vaselina a N'Kono i una altra de planxa a centrada de Maqueda. Aleshores jo jugava de davanter i allò va ser una festa”, explica Carreras sobre una temporada, la 92/93, de la qual té un sentiment molt especial: “Aquell curs havíem pujat als despatxos i recordo que ens van donar la notícia que jugaríem a segona divisió en una habitació triple en una concentració amb el primer equip a Guardiola, al Pinilla i a mi.”

BARÇA B: Angoy, Eduardo, Juli, Òscar Garcia, Tomàs, Vucevic, Maqueda, Ekelund, Carreras, Sergi Barjuan i Christiansen (Nacho Castro, 80'). SABADELL: Tommy N'Kono, Saura, Andrés, Coromina, Manolo Garcia, Tarsi (Barbarà, 63'), Moragues, Masnou, Vicente Borge, Ricardo i Priego (Ramón, 70'). GOLS: 1-0 (52') Carreras. 2-0 (78') Carreras. 3-0 (79') Carreras. ÀRBITRE: Nevado González; als locals Juli i Christiansen; als visitants Manolo Garcia i Priego.
SABADELL: N'Kono, Arturo, Manolo García, Andrés, Néstor, Uceda (Saura, 86'), Moragues, Tarsi, Vicente Borge, Ricardo i Barbarà (Ramón, 67'). BARÇA B: Angoy, Tomàs (Miguel Ángel, 45'), Àlex, Òscar Garcia, Sergi, Cruyff, Maqueda, Gonzalo, Ekelund (Eduardo, 46'), Carreras i David Pirri. GOLS: 1-0 (8') Andrés. 2-0 (55') Andrés. 3-0 (61') Vicente Borge de penal. 4-0 (89') Ramón. ÀRBITRE: García Prieto. T.G.: Arturo i Néstor; Àlex, òscar, Sergi, Maqueda, Gonzalo, Ekelund i Carreras. T.V.: Cruyff (44') directa i Miguel Ángel (87') doble groga.

Soteras li ha ofert la renovació

Tal com va reconèixer el president del Sabadell, Joan Soteras, a Ràdio Sabadell, el tècnic arlequinat té l'oferta de renovació des de fa dos mesos.

Tal com van explicar les dues parts ja han “iniciat els contactes” i té l'esperança de tenir la resposta afirmativa de l'entrenador ja que el club considera com la peça cabdal del projecte del Centre d'Esports al futbol professional. “Tots volem que continuï al front del projecte esportiu”, va assenyalar Soteras.

Per la seva banda, el tècnic no vol parlar d'aquest tema encara que sí que ha reconegut diverses vegades que la renovació està a les mans del seu representant. Malgrat tot, el club espera que aquest tema no s'allargui gaire i confia que no es converteixi en el serial que va suposar la renovació del tècnic l'any passat. L'obsessió de l'entrenador sembla continuar professionalitzant totes les àrees esportives del club.

Barbarà també hi va ser

El segon entrenador del Barça. Joan Barbarà, també va estar al terreny de joc en l'última victòria del Sabadell a la segona divisió. Barbarà que va ser un dels davanters icones del Centre d'Esports en aquesta darrera època en el futbol professional va jugar 67 minuts fins que va ser substituït per Ramon. “Barbarà ha estat un dels millors golejadors de la història del futbol català, un davanter molt fred però que feia de tot i molt bé”, explica Carreras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)