Sabadell

La capacitat de reacció, una arma de doble tall

Sabadell. El conjunt arlequinat acusa sovint una falta de tensió en l'inici dels enfrontaments que, això sí, aconsegueix revertir quan rep un cop fort

Un dels problemes que arrossega el Sabadell en aquesta temporada és la falta de tensió en els instants inicials del partit. A l'equip li costa sortir prou endollat per afrontar uns matxs als quals, això sí, aconsegueix agafar el ritme un cop van passant els minuts. El partit contra el Girona de dissabte passat va ser la mostra més clara d'aquesta tendència, ja que dels deficients primers minuts de partit –en què van rebre el gol d'Acuña vorejant el minut 20– es va passar a un més que correcte tancament de la primera part. “Vam sortir una mica adormits, i això es va notar en els primers vint minuts”, va declarar el central Jesús Olmo precisament sobre l'últim partit.

Aquest problema de distensió ha fet perdre molts punts a l'equip, i sobretot el va acusar en la mala ratxa que el va deixar sense guanyar durant 13 partits. En aquell tram del final de la primera volta, els arlequinats van tenir molts instants de distensió en els primers minuts en què van rebre deu gols de 29 abans de complir-se la primera mitja hora. Aquest fet li posava les remuntades molt costa amunt, sobretot contra equips molt potents. Des de la plantilla i el cos tècnic han assenyalat diverses vegades que una de les causes de la recuperació d'aquesta mala dinàmica és que l'equip ara és molt més cautelós en els primers instants de matx, en què reben molts menys gols que abans.

El valor de reaccionar

Però a la vegada, si bé els arlequinats han tingut problemes en arrencar els partits, un cop comencen a venir mal dades tenen una capacitat de reacció que els ha donat molts punts. “Un exemple: després del primer gol que vam rebre contra l'Alcoià, en la jugada immediatament següent l'equip va trenar una jugada perfecta, i a partir d'aquí va començar a jugar bé”, assenyala Carreras sobre un “mal endèmic”, com ell mateix ha anomenat que els persegueix durant tota la temporada: “Sembla que sempre necessitem que ens hagin de punxar per començar a jugar bé o que ens convingui jugar pressionats”, va afirmar després del partit del Girona. En aquest matx precisament es van veure els millors moments del Sabadell quan anava a darrere en el marcador, encara que la reacció no va servir de res, ja que els de Salamero van acabar emportant-se els punts.

Amb tot, el Sabadell ha capgirat el resultat aquesta temporada tres vegades, i en cinc dels set empats a gols que ha aconseguit, el conjunt de Lluís Carreras s'ha hagut de sobreposar a un resultat contrari. L'equip ha demostrat sobradament la seva capacitat de sobreposar-se a l'adversitat; ara només li cal que aquesta reacció es converteixi simplement en acció.

CINC GOLS EN CONTRA EN TRES PARTITS

Una de les causes de la solidesa del Sabadell en aquesta segona volta en què gairebé ha segellat la permanència ha estat els seus registres defensius a la Nova Creu Alta. Però l'equip que ha guanyat només un partit dels últims set ha tornat a fluixejar en aquest sentit i ha rebut cinc gols en els últims tres que ha disputat a l'estadi sabadellenc. Els dos gols que va rebre contra el Guadalajara i els tres contra el Girona contrasten amb els registres que havia obtingut en la segona volta (un gol en 4 partits).
Contra el Girona vam sortir una mica adormits, i això es va notar en els primers vint minuts
Jesús Olmo
central del sabadell
Sembla que ens hagin de punxar per començar a jugar bé o que ens convingui jugar pressionats
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)