Sabadell

De la Grama al Chelsea

2a divisió A. Els arlequinats van segellar fa uns dies el préstec de dos jugadors del conjunt anglès i van materialitzar el primer acord de col·laboració internacional de la història del club

L'arribada dels dos jugadors cedits Ulises Dávila i John Pírez (aquest últim a prova durant la pretemporada) va significar la posada en marxa del primer acord del Sabadell amb un club internacional en la història arlequinada. El Sabadell, que l'últim acord d'anades i vingudes de jugadors el va tenir amb el Gramenet quan tots dos equips encara militaven a segona B, feia mesos que parlava amb el Chelsea i finalment han acabat fructificant les negociacions. Unes negociacions que, fins i tot, van portar una comitiva del conjunt arlequinat a Londres l'abril passat convidada per la directiva d'Abramòvitx.

La voluntat dels blues és tenir un equip en la lliga espanyola al qual poder cedir jugadors, bàsicament sud-americans. Com els grans equips anglesos, els londinencs disposen d'una gran xarxa de cercatalents que s'estén per molts continents, i que se centra sobretot a Sud-amèrica. Molts dels jugadors que comencen a despuntar en aquestes lligues o campionats internacionals són fitxats per conjunts anglesos que tampoc els poden donar gaires minuts des del primer dia. I és que la majoria no tenen un nivell tan baix per jugar en la lliga de reserves –en el cas de Pírez per problemes amb el permís de treball– ni tan alt per jugar amb el primer equip. Per això la millor solució són les cessions.

Barça i Espanyol

Perquè les cessions donin fruit cal, a més, que jugadors molt joves s'acabin adaptant a un nou país i sovint a una nova llengua. Aquest va ser el cas d'Ulises Dávila, que va jugar només dos partits de lliga la temporada passada amb el primer equip del Vitesse holandès a l'Eredivisie, on no es va aconseguir adaptar. Per això el Chelsea busca en el Sabadell un club que juga en una divisió amb nivell i on l'impacte de l'adaptació és molt més baix, bàsicament per la llengua.

Per la seva banda, els arlequinats han hagut d'anar a buscar a l'estranger un club que els permeti aconseguir jugadors cedits a baix cost, perquè al territori molts equips els tanquen les portes. A Catalunya, ni el Barça ni l'Espanyol no tenen un nombre tan elevat de jugadors per cedir-ne. A més, el Barça B juga a segona A, la mateixa categoria que el Sabadell, i l'Espanyol B, a segona B, una categoria menys. I a la resta de l'Estat espanyol, si no es troben amb el mateix problema els jugadors arriben molt tard (a final de la pretemporada o en el mercat d'hivern) i els costa molt adaptar-se futbolísticament a l'equip, com va ser el cas d'Ezequiel el curs passat.

CHELSEA

Els ‘blues' busquen un equip en la lliga estatal per cedir promeses sud-americanes

A CATALUNYA

Ni l'Espanyol ni el Barça ofereixen les condicions de cessions dels clubs anglesos
Els arlequinats feia mesos que negociaven amb el Chelsea l'arribada d'una promesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)