1a femenina

Una gesta com una catedral

El Barça, campió. L'equip blaugrana, al qual només li valia la victòria, derrota l'Athletic a San Mamés davant 26.000 persones i s'endú el títol de lliga per segona temporada consecutiva

barça2

athletic1

El Barça va protagonitzar ahir una gesta per a la història. L'equip de Xavi Llorens es va sobreposar al gran ambient de San Mamés, amb 26.000 persones animant l'Athletic, i a la pressió de saber que només li valia la victòria contra el rival directe en la lluita pel títol en una última jornada d'infart. Un gol de la mexicana Kenti Robles avançada la segona meitat va desfer l'empat amb què s'havia arribat al descans i va permetre al Barça alçar el títol de lliga enmig de l'eufòria de les seves jugadores, mentre les basques ploraven sobre la gespa del seu mític estadi. És la segona lliga que s'emporta el Barça, que va guanyar la primera l'any passat, també amb l'Athletic com a principal rival.

El guió del partit no va trigar a ser favorable al Barça, ja que Melani Serrano va transformar de manera magistral una falta directa en el tercer minut de joc. El gol va incrementar els nervis de les locals, que malgrat dominar no trobaven la manera de fer perill. A la contra, el Barça va tenir oportunitats de fer el segon, com una acció entre Corredera i Sonia. Però l'Athletic, en una falta penjada sense perill aparent, va fer l'empat en el temps afegit de la primera part. La pilota centrada per Eli Ibarra va entrar a la porteria sense que ningú la toqués.

Amb el resultat a favor, l'Athletic va intentar posar pausa al joc, mentre el Barça intentava atacs més directes. En un d'ells, Kenti va aprofitar una errada defensiva per fer el gol del triomf. Fins al final, les locals van buscar el gol que els donés el títol, però van topar amb el travesser en una volea de Nekane.

ATHLETIC: Ainhoa, Iraia (Tzibi, 67'), Irene, Orueta, Leire, Flaviano, Olabarrieta (Arranz, 88'), Nekane, Erika, Ibarra (Eunate, 79') i Murua (Gurutze, 55'). BARÇA: Ràfols, Lau, Meli, Marta, Melani, Virgínia, Corredera (Kenti, 65'), Míriam, Vicky (Gema, 75'), Alexia (Olga, 65') i Sonia. GOLS: 0-1 (3') Melani. 1-1 (45'+2) Ibarra. 1-2 (71') Kenti. ÀRBITRE: Martínez Santos. T.G.: A la local Leire, i a la visitant Melani. PÚBLIC: Uns 26.000 espectadors a l'estadi de San Mamés.
Ser campions a San Mamés és un premi doble. És la recompensa a la feina ben feta
Xavi Llorens
ENTRENADOR DEL BARÇA
L'1-1 ens ha fet mal, ja que elles han sortit fortes en la segona part i ho hem passat malament. Però amb solidaritat i esforç ens n'hem sortit