Girona

El CSD i la LFP fan costat al Girona

Joaquim Boadas recull la invitació de Miguel Cardenal i Javier Tebas i denuncia dos episodis que, segons ell, van desvirtuar la lliga

Revela que el Racing el va instar a signar un document d'alineació indeguda i que el Xerez va demanar 120.000 euros per deixar-se guanyar

El Consell Superior d'Esports (CSD) va brindar la seva seu al Girona FC perquè el seu president, Joaquim Boadas, s'esplaiés en dos casos de joc brut que han afectat directament el club de Montilivi i que també poden sacsejar el futbol espanyol. En una roda de premsa sense precedents, Boadas va tenir el suport incondicional de dos pesos pesants: el secretari d'estat per l'Esport, Miguel Cardenal, i el president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas. “L'hem animat a comparèixer perquè no podem tolerar actuacions ni conductes que vagin en contra de la integritat esportiva. I aquí estem, fent-li costat”, va recalcar Cardenal, que en la introducció també va parlar en nom de Tebas. “Qui rep una oferta per fer una activitat il·lícita i no ho denuncia està contribuint a fer que passin aquestes coses. Per això volem animar els equips, clubs, jugadors, SAE i tots els estaments a fer-ho constar quan es produeixen aquest tipus d'actuacions.”

La roda de premsa de Boadas va ser molt concorreguda, sobretot per diversos mitjans de comunicació de Santander, que no saben on jugarà el Racing. Pot fer-ho a segona A (si l'Alcorcón és víctima d'un descens administratiu com el del Guadalajara i el repescat és l'equip cantàbric) i a segona B (on realment li toca després de perdre la categoria als terrenys de joc), però també podria caure fins a tercera divisió si els òrgans disciplinaris decideixen que el Racing ha de ser penalitzat amb un altre descens per irregularitats esportives (al cas que va denunciar Boadas s'hi ha d'afegir que el Racing-Hèrcules també està sota sospita).

“Un moment molt trist”

Joaquim Boadas va dir que actuava en defensa “dels meus aficionats” i va assegurar que casos com els que ha viscut desvirtuen clarament la competició i l'esperit del futbol: “Els punts es reparteixen en un terreny de joc. Ni abans ni després”, hi va afegir el president del Girona, que considera que tot plegat va contribuir a fer que el conjunt que aleshores dirigia Rubi es quedés sense ascens a primera divisió. “Després del Girona-Xerez vaig dir el que pensava [Boadas va instar que s'investigués aquest partit]. Vaig ser criticat i no vaig parlar més. Quan es van estroncar les possibilitats d'ascens i vaig veure jugadors i aficionats plorant, se'm va partir el cor, però tampoc vaig dir res tot i saber que s'havia consumat una gran injustícia. Però quan van venir a Girona els directius del Racing a demanar que ens autoinculpéssim d'una alineació indeguda, se'm va acabar la paciència”, va exposar el president del Girona.

Boadas va revelar en primer lloc l'episodi del partit contra el Xerez, on el Girona va perdre un gran percentatge de les opcions d'ascens directe: “El meu capità, Dani Mallo, ens va fer saber que el Xerez havia demanat 120.000 euros per deixar-se guanyar. Van dir que tenien una oferta superior, però que acceptarien la nostra perquè no tenien la certesa de guanyar. Mallo va fer el correcte, que era traslladar el que li va arribar. Però nosaltres no teníem diners, i encara que els haguéssim tingut no hauríem pagat. Guanyem per mèrits propis.” Boadas va reconèixer que la celebració dels jugadors del Xerez va ser desmesurada: “No era pròpia d'un equip que ja estava descendit. Entenem que va passar alguna cosa”.

Pel que fa al Racing, va ser un cas a part. “Ens ofereixen signar un document a canvi de cedir-nos un jugador que ens interessava [Dorca, a qui Boadas va desvincular totalment de l'afer] i una contraprestació que no figuraria enlloc.”

Diversos casos pendents

Javier Tebas va descartar rotundament que amb tota aquesta història es busqui el benefici de l'Osca, club molt proper al màxim dirigent de la LFP. Tebas, i també Cardenal, van destacar que hi ha nou partits investigats –tres de primera i sis de segona A– i que el cas de l'Alcorcón –amenaçat de descens per conversió fraudulenta en SAE– es resoldrà un cop hagi acabat l'auditoria.

CARDENAL I TEBAS

No sé si són pràctiques habituals, però que et passi això dues vegades en pocs mesos no pot ser una excepció. I tenim l'obligació de denunciar-ho
Fa tres anys i un mes que sóc president del Girona i mai hem ofert una prima a un jugador d'un altre equip
M'estimaria més estar de vacances i amb el Girona a 1a divisió. És una situació molt trista
Joaquim Boadas
PRESIDENT DEL GIRONA
El Girona-Xerez ja era un dels partits investigats, molt abans de la denúncia del president
Javier Tebas
PRESIDENT DE LA LFP
L'Osca és equip de segona B, per molt que hi visqui a prop. Si l'Alcorcón baixa, entenc que li tocaria al Racing, però tot això són hipòtesis
Si el president del Racing hagués volgut parlar amb el CSD hauria tingut les portes obertes, però no és el cas
Miguel Cardenal
SECRETARI D'ESTAT PER L'ESPORT
Consideren que per lluitar contra el frau cal fer el mateix que ha fet el president del Girona

CASOS PENDENTS

Encara no se sap si faran baixar l'Alcorcón, i hi ha nou partits (tres de 1a i sis de 2a A) investigats

El suborn dels directius del Racing està gravat

El Girona va anunciar a la tarda que el suborn que va rebre per part dels representants del Racing està enregistrat i que faran arribar l'àudio de la gravació al CSD i a la LFP. Segurament, si la revelació l'hagués fet al matí Boadas s'hauria estalviat moltes preguntes incòmodes per part dels periodistes (i no periodistes) desplaçats des de Santander. Si la prova és irrefutable, el club cantàbric podria rebre de valent. Boadas tampoc va defensar amb prou energia una alineació indeguda –la de Luso i Migue– que en realitat no va ser-ho, ja que els clubs tenien una circular on s'especificaven uns terminis per passar la fitxa d'amateur a professional, i el Girona els complia. De fet, tots els comitès li van donar la raó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)