Nàstic

futbol català

Nàstic

Més que reforços d'urgència

Nàstic. Els fitxatges del gener van donar rendiment immediat i s'espera que continuïn sent clau. S'ha insistit fins a recuperar Madinda i es va activar la clàusula de renovació de Suzuki

El Nàstic, que rendia a un bon nivell, va utilitzar el mercat d'hivern de la temporada passada, per una banda, per retocar demarcacions debilitades i, per l'altra, pensant en el mitjà termini. No van ser fitxatges d'urgència a la desesperada per canviar el rumb de l'equip, i ara se'n beneficia. Dels sis futbolistes incorporats el gener passat, cinc continuen aquesta temporada vestint la samarreta grana i tres d'ells, els migcampistes Madinda i Aburjania i el central Suzuki, s'entreveuen com a jugadors importants. L'interior Juan Muñiz i el porter Ondoa són vistos, sobretot, com a alternatives de present i apostes de futur. Només el davanter centre Aníbal Zurdo, fitxat a causa de les lesions d'Àlex López i Marcos, no va donar el rendiment esperat –només va marcar dos gols– i no es va activar la clàusula per renovar-lo.

Lévy Madinda, incorporat al gener cedit pel Celta, per la marxa de David Rocha al futbol dels Estats Units –ara ha fitxat per l'Oviedo–, va donar molt bon rendiment i per això el Nàstic ha insistit per tornar-lo a tenir a préstec.

La setmana passada es va concretar la segona cessió al Nàstic del gabonès, content de tornar a Tarragona, tal com va dir en la seva presentació: “Volia tornar pel tracte que vaig rebre i per l'estima del club, que em va donar l'oportunitat de tornar a disfrutar del futbol.” A Madinda no li fa por la pressió que tant ell com l'equip tindran després de la bona temporada passada: “Es pot millorar. Tenim una bona plantilla i s'ha mantingut la base, de manera que podem fer un bon any.” Madinda i el Nàstic ja van comentar la possibilitat de repetir la cessió, beneficiosa per a les dues parts, al final de la temporada passada.

El japonès Suzuki es va adaptar ràpidament al Nàstic i va acabar el curs passat com a titular a l'eix de la defensa. És per això que es va activar la clàusula de renovació del contracte fins al 2018. Pel que fa a Aburjania, va ser un altre cas d'integració ràpida tot i provenir d'una lliga diferent. Llavors ja se'l va fitxar fins al 2018 i el seu bon rendiment l'ha revalorat.

JOVENTUT

Muñiz i i el porter Ondoa, fitxats també al gener, són sobretot apostes de futur

DOS GOLS

El davanter Aníbal Zurdo va ser l'únic reforç que no va rendir prou i ja no hi és
Aburjania es va convertir de seguida en un jugador de pes i s'ha revalorat

El problema de Madinda

Hi ha una circumstància que feia que el Nàstic no tingués al cent per cent clara la incorporació de Madinda. El gabonès haurà de participar des de principis de gener fins a finals de febrer en la copa d'Àfrica, que organitza el seu país. Serà, probablement, el mateix cas que el dels camerunesos Djetei i Ondoa, que en principi també participaran en la competició. Finalment, però, el Nàstic ha considerat que les aportacions de Madinda compensaran el mes i mig d'absència i que hi ha futbolistes per substituir-lo quan no hi sigui. A més del gabonès, la posició de mig centre del Nàstic té, de moment, Tejera, Aburjania, Carlos García, Manolo Martínez i Zahibo. Al final del curs passat, Madinda, com Aburjania, es va perdre algun partit de lliga per compromisos amb la seva selecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)