Nàstic

futbol català

Nàstic

Dedicació extra en una plantilla més jove

Nàstic. Vicente Moreno accepta la major feina que li suposarà entrenar molts futbolistes amb projecció, majoritàriament provinents d'altres lligues

Els fitxatges que ha fet fins ara el Nàstic tenen característiques comunes. Excepte José Carlos, són futbolistes fitxats del mercat internacional i, sobretot, joves amb projecció. Kakabaze, Djetei, Zahibo, Rharsalla i Maloku tenen entre 20 i 22 anys. A més, en la mateixa franja d'edat hi ha Stéphane Emana, Carlos García i Ondoa, integrats al primer equip provinents de la Pobla, i Nacho Pérez, que de moment pertany al filial i és a prova. Vicente Moreno és conscient que aquesta pretemporada té una feina extra amb una plantilla rejovenida. “S'hi ha de treballar més, porta feina, més hores de dedicació. Cal ensenyar-los, convèncer-los...”, admet el tècnic valencià, conscient que el fet que provinguin de lligues d'altres països –excepte Zahibo, fitxat del València– i l'obstacle de l'idioma fan encara més complicada la seva adaptació a l'equip i al seu sistema de joc. “Han d'aprendre i demostrar molts coses, però tenen molt bones condicions i estem segurs que seran bons”, afirma Moreno. La temporada passada, jugadors joves i provinents d'altres països, sobretot Aburjania i Suzuki, van protagonitzar una integració meteòrica a l'equip grana i de seguida van donar rendiment.

Moreno considera que el gran avantatge que té el Nàstic en aquest aspecte és que s'ha apostat per la continuïtat, tant del tècnic com de molts futbolistes, de manera que “els mecanismes es mantenen, molts jugadors ja els controlen i és més fàcil que els nous els absorbeixin ràpidament”. Contra el Vila-real, Moreno només va donar minuts a Zahibo i Kakabadze, ja que encara considerava que era aviat per a Djetei, que va fer escalfament, i Rharsalla i Maloku, que van veure el partit des de la grada.

LES FRASES

Tenim jugadors amb projecció que han de demostrar moltes coses, però tenen molt bones condicions i segur que seran bons
S'hi ha de treballar més, porta feina, hores de dedicació. Cal ensenyar-los, convèncer-los...
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

El tècnic admet que busquen un davanter centre

Els últims fitxatges serveixen per reforçar, sobretot, la mitja punta i les bandes, de manera que falta un davanter centre, tal com admet Moreno. En aquesta posició hi ha Àlex López i Stéphane Emana, però es busca algú més contrastat. Aquest 9 podria ser el xilè Juan Delgado, a prop de fitxar, tot i que té un perfil més polivalent i, encara que arribés, segurament en buscarien un altre. Pitbull, a prova, ha arribat fora de forma i ho té difícil per convèncer el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)