Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Concentració amb novetats

Nàstic. L'equip tarragoní comença l'estada a la Garrotxa sense Giorgi Aburjania, que ja és a Sevilla, i amb l'excentral de l'Espanyol Albert Lopo, que s'entrenarà a prova

El Nàstic es va desplaçar ahir a la Garrotxa, on estarà concentrat sis dies, amb dues novetats importants: l'absència de Giorgi Aburjania, que ja ha enllestit la seva incorporació al Sevilla Atlético, i la presència de l'exjugador de l'Espanyol Albert Lopo, que estarà a prova.

Ja feia dies que les negociacions estaven molt avançades, però no va ser fins ahir que es va concretar el traspàs de Giorgi Aburjania al Sevilla, que de moment el farà jugar amb el filial. Segons diverses fonts, el fitxatge del mig centre georgià ha costat al club andalús 1,8 milions d'euros, dels quals uns 300.000 són per a l'anterior club d'Aburjania, l'Anorthosis Famagusta, de manera que el Nàstic rebrà al voltant d'1,5 milions d'euros. Aburjania ja no es va desplaçar ahir a Olot, sinó que va viatjar a Sevilla per enllestir la paperassa i integrar-se als entrenaments del Sevilla Atlético, rival del Nàstic aquesta temporada que ve a segona A. Aburjania, de 21 anys i que ja ha debutat amb la selecció absoluta de Geòrgia, va arribar al Nàstic en el passat mercat d'hivern i no va trigar a deixar constància de la seva qualitat. Mig centre ofensiu, de seguida va ser titular, amb setze partits i dos gols en mig any. Sense ell, el Nàstic, que busca un porter i un davanter centre i espera l'arribada del mitjapunta xilè Juan Delgado, intentarà reforçar la zona ampla amb un altre mig centre ofensiu.

L'altra novetat que presentava ahir el Nàstic era la presència d'un il·lustre veterà, el central Albert Lopo, que també va pujar a l'autocar en direcció a la Garrotxa i que s'entrenarà a prova sota les ordres de Vicente Moreno, al qual intentarà convèncer. Lopo està sense equip després que al juny va acabar el contracte amb el Deportivo. De totes maneres, ara mateix hi ha molts futbolistes en la plantilla grana per a la posició de central: Xavi Molina, Iago Bouzón, Daisuke Suzuki, Pablo Marí i Mohammed Djetei, a més de Manolo Martínez, que també hi pot jugar. No es pot descartar, per tant, alguna sortida si Lopo acaba fitxant pel Nàstic.

Albert Lopo va marcar una època a l'Espanyol, amb molt protagonisme (1998-2006), i va mantenir la regularitat en dues etapes al Deportivo de la Corunya (2006-11 i 2014-16), amb un parèntesi no tan profitós al Getafe. Al final de la temporada passada, Lopo va tancar la segona etapa a l'equip gallec, de dos anys i mig, després de disputar catorze partits.

Sessions en dos camps

El Nàstic va arribar ahir al migdia a la Vall d'en Bas, on farà una estada fins dissabte. Farà les sessions d'entrenaments –una al matí i l'altra a la tarda– en dos camps de gespa natural, el del Joanetes i el del Bosc de Tosca. Dimecres jugarà al terreny de joc de l'Olot (a dos quarts de vuit) i dissabte, abans de tornar a Tarragona, a Montilivi contra el Girona (a les vuit).

MÉS REFORÇOS

Sense el georgià, el club, que vol un porter i un punta, buscarà també un mig ofensiu

SOBREPOBLACIÓ

La posició de central, però, ja està més que ocupada, amb cinc futbolistes
El traspàs de Giorgi Aburjania reporta al Nàstic al voltant d'1,5 milions d'euros

IL·LUSTRE VETERÀ

Lopo, de 36 anys, està sense equip després de tancar la segona etapa al Deportivo

El Nàstic ja té la meitat dels socis que espera

El Nàstic va informar ahir que té més de 3.000 socis després del primer mes de la campanya de renovacions per a la nova temporada. L'objectiu de l'entitat és aconseguir superar els 6.121 socis de la temporada passada. Durant aquest últim mes, s'han produït 340 noves altes i quasi 3.000 socis han renovat l'abonament. Lluís Fàbregas, director general del Nàstic, valora molt positivament aquestes xifres: “El soci del Nàstic és molt fidel i el percentatge de renovació és sempre molt alt. És per això que la xifra que més ens il·lusiona és la de noves altes. L'any passat la gent va gaudir amb l'equip i moltes persones estan valorant fer-se sòcies per poder viure la temporada completa. Estem segurs que enguany superarem el nombre de socis de la temporada passada.” La campanya de renovacions s'acabarà el dia 31 d'agost, data a partir de la qual els abonats de la temporada passada perdran el dret sobre la seva localitat, que podrà ser assignada a un altre soci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)