Reus

Desacomplexats i amb fam

Reus. L'equip roig-i-negre, que els últims mesos ha inflat el pit en els grans escenaris, espera mantenir-se invicte a l'estadi d'un Getafe que, després de dos empats, ja té certes necessitats

Fa no gaires anys el Getafe va estar a un pas de jugar la semifinal de la copa de la UEFA. Una actuació desastrosa del seu porter, El Pato Abbondanzieri, va privar als blaus de classificar-se contra el Bayern, que va passar en la pròrroga, amb dos gols de Luca Toni. Mentrestant, aquella nit d'abril del 2008, Ramon Maria Calderé, que entrenava el Reus, estava rumiant quin onze alinearia el diumenge següent al camp del Castelldefels, on no podria disposar dels lesionats Sergi Masqué i Roberto Yangüela. La realitat a Getafe i a la capital del Baix Camp, doncs, no tenia res a veure. Hi havia una diferència abismal que ara s'ha diluït. Avui el conjunt roig-i-negre visita el Coliseum Alfonso Pérez en un partit de lliga. Beneït futbol.

Els homes entrenats ara per Natxo González, amb la confiança de la victòria inicial a Mallorca i de l'empat a casa –amb lliçó de futbol inclosa– contra el Mirandés, tenen el repte de sorprendre un Getafe que ja comença a tenir certes presses, ja que ha començat empatant els primers dos partits. Els roig-i-negres ho tenen molt clar, amb la solvència i la il·lusió demostrada en les dues cites anteriors, i amb la falta de complexos que va exhibir a Son Moix, el Coliseum Alfonso Pérez és un escenari tant complicat com factible de ser assaltat. Com que els estats d'ànim en futbol tenen un pes molt gran, els del Baix Camp esperen que l'eufòria ben canalitzada els permeti oferir una altra alegria. Natxo González, això sí, afronta la cita d'aquesta tarda amb les baixes dels lesionats Chrisantus, David Haro i Vítor, mentre que Migue García i Rafa García no viatgen per decisió tècnica. Tampoc no ho faran els dos darrers fitxatges, Srdjan Babic i Raphael Guzzo.

El Getafe, per la seva banda, intentarà fer de la necessitat virtut i de la seva condició d'equip gran de la categoria, un argument positiu. Ho va deixar ben palès el tècnic Juan Eduardo Esnáider en la prèvia del partit. Després d'advertir que el Reus no era cap ventafocs, l'argentí va deixar clar que els seus han d'imposar galons: “El fet de no ser favorits, però sí tenir la necessitat de guanyar, ens ha de donar força i no contenir-nos [...] El Reus serà un rival dur de batre, que ve amb tota la il·lusió.”

L'AVANTMATX

El Getafe té jugadors de primeríssim nivell i [amb només dos punts] té certes necessitats
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS
Ens espera un rival difícil de batre. La necessitat ens ha de donar força i no pas contenir-nos
Juan Eduardo Esnáider
ENTRENADOR DEL GETAFE

Guzzo: “El Reus era una bona oportunitat”

El Reus va presentar ahir la seva darrera incorporació: el mig portuguès d'origen brasiler Raphael Guzzo (21 anys), que arriba a la capital del Baix Camp avalat pels més de 50 partits amb les seleccions inferiors de Portugal. Guzzo va valorar el fet de sortir de la seva zona de confort alhora de deixar el Benfica: “El Reus era una oportunitat molt bona per a mi, necessitava sortir del meu hàbitat, Portugal, i la segona A és molt bona i competitiva.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)