Reus

Un punt per seguir creixent

Encara invictes. El Reus esgarrapa un bon empat en l'exigent visita al Coliseum Alfonso Pérez, on fins i tot va avançar-se amb un penal transformat per Edgar Hernández (58')

Tercera jornada a segona A i tercera jornada en positiu. El Reus, de moment, sempre suma. És un equip novell. Petitet, si es compara amb el Getafe. Però quan es tenen les idees clares i hi ha esperit de treball, les diferències s'escurcen fins a neutralitzar-se, sobretot en els inicis de cada temporada, en què la desconeixença genera igualtat. Ahir, al Coliseum Alfonso Pérez, va quedar clar. Un equip amb grans noms, que podria competir perfectament a primera divisió, va haver de suar sang i fetge per sumar un punt contra un conjunt ascendit, amb una plantilla farcida de debutants. Amb fam i ganes d'agradar, el Reus va empatar contra tot un Getafe. I fins i tot hauria pogut guanyar, ja que va ser el primer a avançar-se, amb un gol de penal d'Edgar Hernández. Quan Natxo González va advertir que, amb el canvi de rol del Reus –de gran de segona B a petitó de segona A–, hi havia implícit un canvi obligat en la manera de jugar, es referia al que es va veure ahir al Coliseum Alfonso Pérez i al que es veurà en molts d'altres escenaris. Quan el rival és qui té més recursos futbolístics, toca fer altres coses. Així, els roig-i-negres, contra un Getafe obligat a atacar, ja que tenia tan sols dos punts, van jugar ben replegats, amb rigor i les consignes estudiades a l'hora de donar sortida a la pilota. Hi hagués encert o no en les transicions, les intencions eren les correctes. L'equip està treballat. Val a dir, això sí, que abans els locals no agafessin les regnes del partit, els roig-i-negres van tenir el 0-1 a tocar. Només la fusta va evitar-lo. I és que Fran Carbia va veure com el seu cop de cap, connectant una precisa centrada d'Ángel Martínez, s'estavellava al travesser. Era el minut 7 i el Reus havia jugat de manera desacomplexada fins llavors. Aquesta oportunitat, i la pressió ambiental, van fer que el Getafe fes un pas endavant. D'ocasions, això sí, ben poquetes. Només dos cops els roig-i-negres van veure perillar el 0-0. Sempre, a través de les botes de Scepovic. Primer, amb una canonada que Olmo va enviar a córner i, en el minut 31', en un un contra un amb Èdgar Badia que el porter, salvador, va refusar amb molta qualitat. Els gols arribarien en el segon temps.
Alegria i sofriment
El Getafe és un equip que té l'obligació de tornar a primera –curiosa, tanta pressió, perquè ahir no hi havia ni 5.000 aficionats a l'estadi– i totes les presses es van veure en la segona part, en què van assetjar un Èdgar Badia gegant. Tot i aquestes intencions, qui va colpejar primer va ser el Reus. L'extrem uruguaià Jorge Díaz, trapella com sempre, va rebre un penal absurd de Gorosito i Edgar Hernández no va desaprofitar el regal. Va enganyar Guaita i 0-1. Era el minut 58 i els roig-i-negres ja sabien que haurien de patir molt. L'entrada de Yoda després del gol va reactivar el Getafe. Així, en la següent acció després del 0-1 Èdgar Badia va haver de salvar els seus un altre cop, deixant en no res una doble ocasió claríssima de Yoda i Jorge Molina. Malauradament, el sentinella roig-i-negre no va poder fer res quan, en el 68', el mateix Molina li va creuar la pilota en una bona acció col·lectiva dels blaus. Era l'1-1, un resultat que calia defensar com fos. I el Reus ho va fer amb una solvència que té un segell molt marcat, el de Natxo González.

GETAFE1 REUS1

GETAFE: Guaita; Damián, Cata Díaz, Gorosito, Molinero; Castillón, Lacen, David Fuster, Pacheco (Yoda, 59'); Scepovic i Jorge Molina (Kike Sola, 79'). REUS: Èdgar Badia; Alberto Benito, Pichu Atienza, Olmo, Ángel Martínez; Ramon Folch, López Garai, Miramón (Albístegui, 72'); Jorge Díaz (Querol, 64'), Edgar Hernández (Máyor, 86') i Fran Carbia. GOLS: 0-1 (58') Edgar Hernández, de penal. 1-1 (68') Jorge Molina. ÀRBITRE: Cuadra Fernández. T.G.: als locals Molinero i Lacen; i al visitant Ramon Folch. T.V.: cap. PÚBLIC: 4.607 espectadors.
Ha estat un bon punt i l'inici que estem fent ens ha de reforçar. A més, seguim creixent
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS
No m'agrada l'empat, però hem de ser pacients, ja que l'ansietat ens fa equivocar-nos
Juan Eduardo Esnáider
ENTRENADOR DEL GETAFE

ELS VESTIDORS

L'ordre i l'organització tàctica de l'equip és la clau de tot plegat. Hem tornat a competir bé en un camp tan difícil com aquest
Estic molt content amb el treball de l'equip les primeres jornades. Jo voldria els 9 punts, però sóc conscient que és molt difícil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)