Reus

El Reus i les campanades

En l'últim sospir. L'equip roig-i-negre allarga un inici somiat amb un triomf a Oviedo gràcies al gol agònic de Máyor en el minut 94. L'equip de Natxo González, sòlid i amb verí, ja és tercer

El Reus no para de sorprendre en el debut a segona A. Ja no és només que s'ha adaptat a la perfecció a la nova categoria, sinó que amb poques jornades n'ha tingut prou per adquirir les virtuts dels equips que hi triomfen: solidesa en defensa, verí en el moment indicat en atac i rendibilització dels gols. La fiblada d'ahir a Oviedo, a més, la va injectar en l'últim sospir, gràcies a un cop de cap de Máyor en una falta picada pel debutant Guzzo (94'). Els roig-i-negres ja estaven satisfets amb el punt, després d'un partit seriós i treballat, però el gol de l'alacantí va fer esclatar l'eufòria en un equip que allarga un inici de lliga somiat: cap derrota en sis jornades, victòries de prestigi a Mallorca i Oviedo, només tres gols en contra i la tercera posició, a només un punt del líder, el Llevant. Les rotacions de Natxo González –Melli, Migue, Albistegui i Querol, menys habituals fins ara, van jugar d'inici– no van impedir que el Reus mostrés personalitat des del primer minut, ben posat i tocant la pilota amb criteri. L'Oviedo, sorprès per la sortida impertinent dels roig-i-negres, va trigar una mica a marcar territori. Amb cap dels dos equips renunciant a la pilota, però amb respecte i encara poca profunditat, la primera mitja hora es va jugar, sobretot, al mig del camp. De mica en mica, els dos equips van trobar vies per fer mal. El Reus, quan no abusava de la pilota llarga, difícil d'atrapar en un camp ràpid, era capaç d'arribar a l'àrea amb cert perill, sobretot en un xut de Miramón sobre el cos d'Edu Bedia (32') i en una acció entre Benito i Querol que el segon va acabar amb un xut encreuat en bona posició (37'). L'Oviedo, per la seva banda, era més incisiu. Alaniz va fer el primer xut dels asturians (32') i Rocha, el més intencionat del primer temps, al travesser (33'). Poc abans del descans, dues badades de Melli –una pèrdua de pilota en zona perillosa i un refús als peus d'un rival– van permetre a Toché disposar de dues bones ocasions que va desaprofitar rematant fora. En la segona meitat el Reus va incrementar encara més l'atenció defensiva i, de tant en tant, mostrava intenció atacant. De fet, la millor ocasió del segon temps, a part del gol, va ser roig-i-negra. Querol va guanyar la partida a Óscar Gil en una pilota llarga de Melli i va intentar superar Juan Carlos amb l'exterior del peu dret, però el xut li va sortir desviat per poc (57'). L'Oviedo, per la seva banda, només portava perill amb alguna centrada llunyana, ben interpretada pels visitants, i amb xuts des de la frontal, com ara un de Michu (77'). En l'últim tram, en què Edgar Badia només va treballar rebutjant de punys una centrada de Nando, el Reus es mantenia ben plantat al darrere, però, confiat i amb fe, mirava de reüll la porteria contrària. Sempre hi va posar molt criteri a partir del mig del camp i va saber esperar el seu moment, que va arribar al límit.

OVIEDO 0 REUS 1

OVIEDO: Juan Carlos, Fernández, Óscar Gil, David Fernández, Varela, Edu Bedia, Rocha (Jon Erice, 67'), Susaeta (Linares, 79'), Michu, Alaniz (Nando, 61') i Toché. REUS: Edgar Badia, Alberto Benito, Olmo, Melli, Migue, Albistegui, Ramon Folch, Querol (Ricardo Vaz, 81'), Miramón (Rafa García, 91'), Fran Carbia (Guzzo, 71') i Máyor. GOLS: 0-1 (94') Máyor. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos. T.G.: Al local Edu Bedia i Michu, i als visitants Melli, Alberto Benito i Guzzo. PÚBLIC: 12.103 espectadors.

LES FRASES

La capacitat de concentració s'ha de tenir fins al final, i nosaltres l'hem tingut. Hem posat bé la pilota i hem aprofitat l'espai
Hem tornat a mostrar la nostra personalitat i en defensa hem treballat molt bé
Natxo González
entrenador del reus

Vuit punts i dinou llocs entre el Reus i el Nàstic

Sis jornades i el Reus, debutant en la categoria, encara no ha perdut. L'equip roig-i-negre, el menys golejat de segona A amb tres gols rebuts, rendibilitza molt bé els que marca, un en cada partit. Amb sis n'ha fet prou per tenir ja 12 punts i situar-se tercer, amb els mateixos punts que el segon i un menys que el líder. El rival territorial de l'equip roig-i-negre, el Nàstic, es troba en una situació totalment oposada. Després que ahir el Rayo Vallecano derrotés el Getafe, els grana, que només tenen quatre punts, van tancar la jornada tornant a l'últim lloc, que havien abandonat provisionalment amb l'empat contra el Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)