Nàstic

futbol

2a divisió B

Preocupació amb motius

Nàstic. L'equip grana, mancat d'idees i de caràcter com mai fins ara, cau contra el Valladolid, que va saber aprofitar les errades del rival, i està cada vegada més ancorat en l'última posició

El 4-4 de les mil lectures d'Elx i l'eliminatòria de copa guanyada en els penals a Vallecas podien ser motius on agafar-se per pensar que la situació del Nàstic té solució, però calia confirmar-ho ahir. Lluny d'això, els grana van mostrar la pitjor cara del curs, mancats d'idees i de caràcter, i van caure contra el Valladolid, la principal virtut del qual va ser aprofitar les errades d'un rival nerviós i altament imprecís. Les jornades avancen –deu ja és un número de partits significatiu– i no només la primera victòria es demora sinó que la sensació que transmet l'equip no convida a l'optimisme, tot i que la situació, cuers a quatre punts de la zona de permanència, no és ni molt menys insalvable. Algú podria dir que tot hauria canviat si Juan Muñiz no hagués topat amb el pal en un magnífic xut col·locat amb l'esquerra en el primer tram (16'), però el Nàstic no va donar símptomes ahir de tenir prou personalitat per aprofitar les situacions òptimes que li brindava el partit. Per exemple, el gol de l'empat d'Uche, un potent xut des de fora de l'àrea impossible per a Becerra (40'), va arribar quan més grogui estava el Nàstic en la primera meitat, massa afectat pel gol del Valladolid, una rematada de Juan Villar després d'una jugada col·lectiva dels visitants, còmodes en la combinació i més vius que la defensa grana per aprofitar els rebots sorgits en l'acció (26'). El gol d'Uche havia de ser el punt de partida per a una segona meitat diferent, de més rauxa, de menys conducció i individualisme que la primera meitat, de més convicció i verticalitat. El cop de puny sobre la taula de l'equip orgullós que vol demostrar que té aptituds per sortir del pou. La segona part, però, va ser un naufragi individual i col·lectiu. Ofuscat i nerviós, planer i previsible, el Nàstic estava embussadíssim en la creació, sense fluïdesa, ajudes ni profunditat. En atac, poca cosa més que la lluita d'Àlex López, la pilota aturada de Juan Muñiz i algun xut llunyà, com un de Madinda que va sortir desviat per poc. El Valladolid, en canvi, més còmode i tranquil, anava fent el seu partit. Va avisar amb un xut de Michel aturat per Dimitrievski (51'), i va marcar gràcies al cop de cap de Jose, que va superar en el salt Suzuki, més corpulent, a centrada de Moyano (63'). El gol va acabar d'estabornir els grana, que no van tenir esma per respondre, ni amb els canvis. Abans del final ja es va veure que la primera derrota de la temporada a casa, després de quatre empats, era inevitable. L'afició, potser perquè no gosa xiular encara un equip que li ha donat alegries els últims anys, va marxar més preocupada que empipada. De moment.

NÀSTIC 1 VALLADOLID 2

NÀSTIC: Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, Suzuki, Mossa, Madinda, Tejera, Cristian Lobato (Ferran Giner, 76'), Juan Muñiz (Rharsalla, 59'), Àlex López i Uche (Stéphane Emana, 64'). VALLADOLID: Becerra, Moyano, Álex Pérez, Guitián (Lichnovsky, 39'), Balbi, André Leao, Joan Jordán, Álex López (Luismi, 76'), Míchel, Jose i Juan Villar (De Tomás, 69'). GOLS: 0-1 (26') Juan Villar. 1-1 (40') Uche. 1-2 (63') Jose. ÀRBITRE: López Amaya. T.G.: Als locals Tejera i i Mossa, i als visitant Juan Villar, André Leao i Becerra. T.V: Dues grogues al local Suzuki (92'). INCIDÈNCIES: 6.244 espectadors. El Nàstic va aprofitar el descens per presentar tots els clubs del futbol de base.

ELS VESTIDORS

En la primera part hem fet un bon treball, però en la segona hem tingut massa nervis. La situació de l'equip dificulta el joc
Ni en el pitjor malson pensava que estaríem així, però tinc ganes i valentia per capgirar-ho
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Dimitrievski pren a Saja la titularitat

El porter Stole Dimitrievski va debutar ahir en la lliga després de deixar a la banqueta Sebastián Saja, que fins ara havia disputat tots els minuts. Les bones actuacions del macedoni en la copa, competició en què ha estat el porter escollit per Vicente Moreno, li han valgut el salt a la titularitat en la lliga. Segons el tècnic, les declaracions fetes recentment per Saja al diari argentí Olé, en què parlava d'una possible retirada al final de la temporada i dels seus plans per esdevenir entrenador, i que no van caure gaire bé en el club tarragoní, no hi van tenir res a veure. Sí que s'ha de tenir en compte, segurament, que Dimitrievski, de 22 anys, és una aposta de present i de futur per al Nàstic, mentre que Saja, de 37, és vist sobretot com el recanvi fitxat per la lesió de Manolo Reina, al qual encara li queden uns dos mesos de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)