2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Fins al capdamunt

2a divisió B. En les últimes dues jornades tres entrenadors catalans han estat expulsats per suposades queixes als àrbitres. Reclamen unió per fer front a sancions que consideren injustes

“És una vergonya la persecució a la qual estem sotmesos els entrenadors de segona B.” Manolo González és un tècnic que parla clar i català, i fa uns dies, quan va ser expulsat al camp del Cornellà, no es va mossegar la llengua. De fet, quan li ha tocat criticar la facilitat amb què els col·legiats envien els tècnics al vestidor –amb la consegüent sanció de dos partits–, sempre ha estat igual de contundent. En aquest inici de temporada, per exemple, ja hi ha nou entrenadors del grup català que han estat expulsats. Jose Solivelles, dos cops.

A mesura que la competició ha anat avançant i la tensió a les banquetes ha anat creixent, perquè hi ha més coses en joc, el nombre de tècnics expulsats ha augmentat de forma clara. Així, en les primeres sis jornades, només dos entrenadors van haver d'abandonar el camp amonestats per l'àrbitre. En les últimes sis, aquest nombre ha pujat fins a set. Entre els últims quatre preparadors, n'hi ha tres de catalans: Jose Solivelles, Jordi Roger i Manolo González. Tots defensen la seva innocència.

Més enllà de criticar que l'àrbitre els hagi expulsat, una reflexió recurrent que fan els tècnics és la manca d'unió que hi ha entre ells, mentre que els col·legiats es protegeixen els uns als altres i estan ben organitzats. Jordi Roger no es va mossegar la llengua després de la seva última expulsió en el Cornellà-Badalona: “[Els àrbitres] són un col·lectiu que es reuneix i s'ajuda. Nosaltres, en canvi, som un col·lectiu de merda que esperem que facin fora un company per ocupar el seu lloc; aquesta és la puta diferència i és la puta merda del futbol.”

El factor anonimat

Manolo González hi afegeix un element més per explicar la facilitat amb què determinats entrenadors són expulsats: el fet que n'hi ha que són joves, desconeguts i sense passat en l'elit. “Som joves i per a nosaltres cada partit és una final. No tenim la sort dels exjugadors de primera divisió, que tenen un coixí al darrere i si no els va bé no passa res”, exposava el tècnic del Badalona, que demana comprensió: “Anem a mil per hora, però no faltem al respecte als àrbitres. Fins que no ens ajuntem algun dia, tot això no s'acabarà.”

Jose Solivelles va assenyalar també diferències de tracte després de l'últim partit: “La banqueta rival [l'entrenador del Mestalla és Curro Torres] va increpar en tot moment l'àrbitre i m'expulsen a mi. A altres els respecten més que als que som joves, i ens haurien de respectar a tots igual.”

LES FRASES

Som un col·lectiu de merda. Fins que no donem un cop de puny sobre la taula, estarem perduts
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ

LA XIFRA

Ha de canviar alguna cosa i els àrbitres ens haurien de respectar a tots els tècnics igual
Jose Solivelles
ENTRENADOR DEL SABADELL
És una vergonya la persecució que patim. Fins que no ens ajuntem, això no s'acabarà
Manolo González
ENTRENADOR DEL BADALONA
9
entrenadors
diferents han estat expulsats fins ara. L'únic que ha repetit ha estat Jose Solivelles.
Tècnics expulsats
Jornada 13
2
Jose Solivelles (Sabadell) Christian Ziege (Atl. Balears)
Jornada 12
2
Jordi Roger (Cornellà) Manolo González (Badalona)
Jornada 10
1
David Gallego (Espanyol B)
Jornada 8
2
Jose Solivelles (Sabadell) Gustavo Siviero (Lleida)
Jornada 7
1
Raúl Garrido (Eldenc)
Jornada 2
2
Pedro Dólera (Prat) Toni Seligrat (Alcoià)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)