Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Continuïtat obligatòria

Nàstic. Els grana van aconseguir la primera victòria del curs a Anduva, però per demostrar que es pot confiar en la reacció necessiten estrenar-se a casa en la visita del recuperat Getafe

El Nàstic afronta un moment clau. El cap de setmana passat, al camp del Mirandés, va aconseguir per fi la primera victòria de la temporada, que li va permetre respirar i no quedar-se perillosament enfonsat en l'última posició. No n'hi ha prou, però, amb el 0-1 d'Anduva, i avui necessita encadenar la segona victòria –i aconseguir la primera de la temporada al Nou Estadi– per confirmar que es pot confiar en la reacció. No ho tindrà fàcil, ja que rep la visita d'un Getafe que, com molts equips provinents de primera, no va pair bé el primer contacte amb la categoria, només va guanyar un dels primers vuit partits i va tenir un canvi d'entrenador. Amb l'arribada de José Bordalás, però, l'equip blau s'ha refet i, gràcies sobretot a la solidesa defensiva, encadena sis partits sense perdre i ja té la zona alta a tocar. En l'última jornada, el Getafe va derrotar l'Alcorcón en el derbi madrileny (1-0), de manera que arribarà més reforçat que mai al partit d'avui.

El Nàstic, però, també ha millorat l'estat anímic i la confiança en l'última setmana, i espera aprofitar-ho avui. Els grana saben que tres punts més els permetran afrontar d'una manera més adient el següent partit, ni més ni menys que el derbi a Reus.

Baixes, com sempre

El Nàstic té, una setmana més, unes quantes absències. A més de la baixa per sanció de Lopo, que complirà el segon dels quatre partits de suspensió, i les dels lesionats Bouzón i Cordero, Vicente Moreno té els dubtes de Jean Luc i Zahibo i les absències dels internacionals Dimitrievski, Djetei, Madinda i Kakabadze, amb compromisos amb les seves seleccions. Moreno haurà de canviar el porter, no podrà donar continuïtat al central Djetei després de la seva bona actuació a Anduva i haurà de buscar un relleu per a Madinda al mig del camp. És a l'eix de la defensa i a la medul·lar on té més problemes el tècnic, i no es descarta la presència en la convocatòria d'algun futbolista del filial, com ara Roger Bonet, o de Boiro, a cavall entre els dos equips però que no pot jugar amb la Pobla.

LES FRASES

Les baixes no són excusa. Amb lesions i sancions s'hi ha de comptar, però les absències per les seleccions fan mal, ja que són externes
Hem de conviure amb naturalitat amb la necessitat de vèncer. El Getafe és un os i té qualitat
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Els únics precedents, a primera divisió

El Nàstic i el Getafe només han coincidit una vegada en la mateixa lliga, la temporada 2006/07 a primera. El Getafe es va imposar al Nou Estadi (1-3) i el Nàstic, al Coliseum Alfonso Pérez (0-1). Tot i que el Getafe va ser un habitual de segona A entre el 1994 i el 2004 –quan va pujar a primera–, no hi va coincidir amb el Nàstic el curs 2001/02 perquè estava a segona B. Aquell any, els tarragonins van baixar, i els madrilenys van pujar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)