Nàstic

Futbol

Segona divisió A

L'home de les urgències

Nàstic. El club grana confirma que Juan Merino serà el relleu de Vicente Moreno. L'andalús, de la confiança de Viqueira, arriba després de ser la solució d'emergència al Betis en dues etapes

Aquest matí el Nàstic torna a la feina després de les vacances de Nadal i ho farà amb un nou timoner, Juan Merino, que arriba a Tarragona amb l'objectiu de rescatar un equip a la deriva després d'un inici de lliga nefast. El repte que té el tècnic nascut a La Línea de la Concepción fa 47 anys, amb el qual el club ja feia dies que negociava, és enorme: aconseguir que el Nàstic, últim, a sis punts de les posicions de permanència, reaccioni d'aquí al final de temporada i eludeixi el descens.

Juan Merino és un home de la confiança d'Emilio Viqueira, amb el qual va coincidir com a jugador al Recreativo i com a tècnic al Xerez, quan l'actual director esportiu del Nàstic desenvolupava aquesta mateixa tasca al club blau. L'andalús és un entrenador acostumat a fer el paper de bomber darrerament. Ha actuat d'apagafocs en dues ocasions consecutives al Betis. Fa un parell de temporades, estant al filial, va fer de tècnic pont entre Julio Velázquez i Pepe Mel i, en les quatre jornades que va dirigir, va fer reflotar l'equip amb quatre victòries. Després el conjunt sevillà culminaria la campanya amb l'ascens. La temporada següent Merino va tornar a fer el salt del filial al primer equip, rellevant precisament Mel, però llavors ja s'hi va quedar. En el mig curs al Betis va aconseguir l'objectiu de la salvació, però l'equip no va arribar a trobar una línia regular de resultats i un cop arribat el mercat d'estiu va ser substituït per Gustavo Poyet.

Juan Merino tindrà avui el seu primer repte: conèixer una plantilla que canviarà a fons durant el mercat d'hivern. Dirigirà el primer entrenament a dos quarts d'onze del matí, al camp annex del Nou Estadi, en una sessió a portes obertes. Després, cap a la una del migdia, el club el presentarà com a nou entrenador. Amb ell, arriba al primer equip el preparador físic Jordi Abella, que estava al juvenil i rellevarà a Raúl López.

AQUEST MATÍ

A dos quarts d'onze del matí dirigirà el seu primer entrenament, a porta oberta

CONFIANÇA

Merino va coincidir amb Viqueira al Xerez i, com a jugador, van estar plegats al Recre

SEGELLAT

El curs passat va aconseguir que el Betis lligués la permanència sense patiment

La primera experiència, també al Xerez

Merino té un passat conjunt no només amb Viqueira, sinó també amb l'entrenador al qual relleva, Vicente Moreno. I és que, com el valencià, va tenir la primera experiència a les banquetes al Xerez. Precisament aquell curs (2011/12) va tenir el de Massanassa d'ajudant, fins que va ser destituït en la jornada 16. Llavors Moreno va assumir el càrrec de primer entrenador i va aconseguir la permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)