Nàstic

Futbol

Segona divisió A

“S'ha perdut humilitat i sacrifici, i cal recuperar-ho”

Nàstic. Juan Merino s'estrena com a tècnic, mentalitzat per augmentar el treball i l'autoestima de la plantilla i convençut que en pot treure més suc per aconseguir la permanència

Juan Merino va ser clar i contundent en la seva presentació com a entrenador del Nàstic, pocs minuts després de dirigir la primera sessió d'un equip que ahir mateix va tornar de les vacances de Nadal. “S'ha perdut humilitat i sacrifici, i cal recuperar-ho”, va afirmar el tècnic andalús, conscient que la il·lusió i l'ambició mostrades la temporada passada per un Nàstic acabat d'ascendir s'han trobat a faltar fins ara. La missió principal de l'extècnic del Betis és “convèncer els jugadors que són més bons, que hi ha un gran equip”. “Els jugadors no m'enganyen: ara no estan en el seu millor moment i s'hi han de posar”, diu Merino, que considera que la plantilla té potencial per sortir de l'última posició i conquerir la zona de permanència, ara a sis punts dels grana. Això sí, els reforços d'hivern hauran de posar-hi molt de la seva part –Merino veu Emana, Barreiro i Luismi il·lusionats i convençuts– i no compta amb els futbolistes que fins ara no han demostrat la seva vàlua: “No estic aquí per perdre el temps.” El tècnic adaptarà el sistema de joc als futbolistes i a les circumstàncies, i sap que ha de treballar la pilota aturada en defensa.

Merino va afirmar en la presentació, acompanyat del president, Josep Maria Andreu, i del director esportiu, Emilio Viqueira, que ell és el primer interessat que les coses surtin bé –“vinc a jugar-me el meu futur com a entrenador”– i que va acceptar l'oferta del Nàstic perquè “és un club amb capacitat, respectat, en què es cobra puntualment i amb expectatives de creixement”. Merino ha tingut èxit dues vegades com a tècnic de recanvi del Betis i va recordar quan va dirigir, al costat de Carlos Ríos, un Recreativo que van agafar en una situació semblant a la del Nàstic el curs 2010/11 i que va acabar la lliga en la dotzena posició.

LES FRASES

Els jugadors no m'enganyen: ara no estan en el seu millor moment i s'hi han de posar. La missió és convèncer-los que són més bons
No puc perdre el temps amb els futbolistes que no han demostrat la seva vàlua fins ara
Juan Merino
entrenador del nàstic

Luismi serà el tercer fitxatge

Després dels atacants Achille Emana i Manu Barreiro, el mig centre defensiu Luismi es convertirà en el tercer reforç d'hivern del Nàstic. De fet, el jugador del Valladolid –a la foto, entre Zahibo i Tejera– ja es va entrenar ahir amb l'equip grana a l'espera que es tanqui l'acord de cessió fins a final de curs entre el club castellà i el català. Luismi, de 24 anys i format en el Sevilla, va ser fitxat a l'estiu pel Valladolid, amb el qual ha tingut poca continuïtat aquest curs. Ahir també es va estrenar el nou preparador físic, Jordi Abella, relleu de Raúl López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)