Girona

L’altra revelació del curs

El rival. El Getafe, recent ascendit com el Girona, és, al costat del conjunt de Pablo Machín, una de les sensacions a primera. Setens amb 20 punts, els madrilenys viuen en la zona de confort

El Getafe s’ha convertit en una de les revelacions del campionat. Després de disputar-se quinze jornades a primera, els números del conjunt madrileny permeten penjar-li, amb el permís del Girona, l’etiqueta honorífica. I és que el bloc dirigit per Pepe Bordalás es troba en setena posició de la taula amb vint punts –els mateixos que els gironins, novens després del triomf al camp de l’Espanyol (0-1)–.

Els blaus han guanyat, empatat i perdut cinc partits i es troben a només un punt de la primera plaça per competir a l’Europa League. Després d’un inici irregular amb dues victòries en les primeres nou jornades, els madrilenys viuen ara el seu millor moment –una sola derrota en els últims vuit enfrontaments–, sumant dotze dels darrers 21 punts possibles.

L’efecte Bordalás

El Getafe s’ha convertit de nou en un conjunt guanyador de la mà de Bordalás. L’entrenador va agafar l’equip en la vuitena jornada del campionat de segona A del curs passat ocupant la dinovena posició, en descens a segona B, i el va classificar en tercera posició pel play-off d’ascens a primera després de discutir-li fins i tot l’ascens directe al Girona. L’efecte ascensor de Bordalás s’ha mantingut a primera fins a situar l’equip en l’actual setena plaça amb un bon grapat de punts que li asseguren, gairebé amb total seguretat, la meitat de la feina per garantir la permanència a la categoria, el gran objectiu del Getafe. De fet, el mateix entrenador del conjunt madrileny debuta a la màxima categoria després d’anys i panys fent bons papers a Plata i de pujar amb l’Alavés –els vitorians van decidir-se per Pellegrino pel seu projecte a primera–.

A fora baixen el pistó

Com la majoria d’equips de primera, el Getafe mostra el seu millor rendiment jugant a casa. A domicili, els de Bordalás no guanyen un partit des del 8 de setembre al camp del Leganés (1-2). Des de llavors, els madrilenys han empatat tres enfrontaments i n’han perdut dos, un bagatge pobre per un equip ben posicionat que contrasten amb els deu punts sobre els darrers dotze que han sumat al Coliseum. Els catorze gols que sumen la dupla formada per Jorge Molina (4) i Ángel (6), a més d’un sorprenent Markel Bergara (4), també han ajudat a fer créixer l’equip.

A FORA

7
Punts
ha sumat el Getafe a domicili. Els madrilenys només han guanyat un matx, a Leganés (08/09).

ELS GOLS

14
Gols
dels vint que ha fet en total l’equip han estat obra de Jorge Molina (4), Ángel (6) i Bergara (4).

EL PERILL

La parella que fan Jorge Molina i Ángel s’associa de meravella i fa anar tothom de bòlit

L’INJECCIÓ

El club ha reforçat amb jugadors contrastats el bloc que el curs passat va ascendir a 1a

Bons números en defensa i una porteria segura

El Getafe s’ha erigit com un dels conjunts més sòlids en defensa. L’equip blau ha encaixat quinze gols en les primeres quinze jornades de lliga, el sisè equip que menys, només per darrera del Barça (7), l’Atlético (7), el Real Madrid (11) i el València i el Leganés (14). L’explosió de futbolistes com Djené a l’eix de la defensa, juntament amb la veterania de Damián Suárez o Cala, han atorgat a l’equip solidesa i regularitat per no rebre mai més de dues dianes en un partit –han acabat quatre vegades amb la porteria a zero i en l’actualitat n’encadenen dos sense encaixar, a casa contra el València i l’Eibar.

Un altre element que sosté el bon afer defensiu del Getafe és el bon estat de forma i la seguretat que aporta a la línia defensiva Vicent Guaita. El porter encadena quatre temporades defensant la porteria de l’equip madrileny i té a sobre la taula una bona oferta de renovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)