Territorial

Un escenari reincident

1a catalana. El Sant Joan Montcada ja va tenir problemes la temporada passada amb incidents greus dels seus aficionats i ara podria veure com l’agressió a Quim Ferrer fa vessar el got

El partit de diumenge entre el Sant Joan Montcada i la Jonquera portarà cua. L’empat a dos que reflectia el marcador en el minut 89 ha quedat en el menys important després que, a causa de la celebració dels jonquerencs del gol de Guillem Cornellà que empatava el partit, el jugador local Albert Jiménez agredís l’entrenador de porters de la Jonquera Quim Ferrer. Aquesta és, si més no, la versió dels fets que es dona des del club de l’Alt Empordà, però, com en tota controvèrsia, existeix una visió contrària. En aquest cas, des del Sant Joan Montcada es defensa que no hi va haver cap agressió i que tot plegat és una invenció dels fronterers. Així doncs el conflicte està servit i ara qui tindrà l’última paraula és la Federació Catalana de Futbol.

Des de la federació ahir ja es van fer els primers tràmits per aprofundir en el cas, esbrinar els fets que van passar i, si és el cas, sancionar a qui s’hagi de sancionar. L’objectiu és clar: descobrir si hi va haver conducta violenta, i si va ser així, ser inflexibles. La Comissió Ètica Esportiva i Lluita Contra la Violència es va reunir ahir per aplegar tota la documentació disponible i necessària perquè el Comitè de Competició prengui una decisió en la reunió de dimecres.

Per ara, sense proves

El gran problema és que de moment la FCF no disposa de cap prova del que va passar. De fet, l’acte arbitral tampoc resol els dubtes, ja que el col·legiat va posar que no va poder veure res entre la munió de jugadors. Aquests dos factors compliquen la situació, i el més probable és que dimecres s’obri un expedient al Sant Joan Montcada i s’obri un període per presentar proves abans de prendre cap mesura. L’únic que podria accelerar els fets és si hi hagués una denúncia per part de la Jonquera –el club encara no té del tot clar si fer-ho o no– que, això sí, pot aportar el certificat mèdic de lesions que va rebre l’entrenador de porters Quim Ferrer.

Dos precedents

En cas de demostrar-se una conducta violenta, el Sant Joan Montcada quedaria en una situació molt delicada, i és que la federació ja té lligat curt aquest club des de fa temps. De fet, el Comitè de Competició va sancionar el club en dues ocasions per incidents greus amb els seus aficionats que van acabar amb la disputa de dos partits a porta tancada. A més, la federació va avisar que un nou episodi de violència podria provocar l’expulsió de l’equip de la competició de primera catalana.

EL CURS PASSAT

2
Partits
va haver de jugar a porta tancada el Sant Joan de Montcada per incidents greus amb el públic

POT ANAR PER LLARG

Com que no hi ha proves del que va passar, la decisió del comitè es pot fer esperar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)