2a divisió FEF

ALAN BARÓ

CENTRAL DE L’OLOT

“Salvar la categoria ha de ser el mínim exigible”

“El grup està fent una feina excel·lent i jo personalment em trobo molt bé”

“L’Olot és una bona opció a tots els nivells. És un club atractiu i format per bona gent”

M’agradaria que tothom pensés que anar al municipal és una bona opció i no tinc cap altre objectiu que ajudar al màxim

Alan Baró (Darnius, 22/06/85) és una de les tres noves cares de l’Olot per al curs 2018/19. Motivat i il·lusionat com ningú, l’empordanès arriba al club garrotxí amb ganes d’aportar la seva experiència i qualitat per a l’eix central de la defensa.

Amb diversos entrenaments ja a les cames, com valora els seus primer passos al club?
Tant des del punt de vista personal com col·lectiu va molt bé i estem portant a terme una pretemporada molt bona. En les primeres setmanes hi ha hagut càrrega de treball, però tenim la sort de jugar força partits amistosos que fan les setmanes molt més amenes. El grup està fent una feina excel·lent i jo personalment em trobo molt bé.
La integració és total? Entrar en un vestidor ja cohesionat és més fàcil, o no tant?
Al vestidor em sento com si hi hagués estat tota la vida. Ja hi havia companys que coneixia i la resta que he conegut m’estan tractant molt bé. M’he adaptat molt ràpidament i fàcilment i estic molt content, no puc dir cap altra cosa.
I amb el tècnic. Com està interpretant els seus conceptes tàctics?
El tècnic té molt clara la manera com ha de jugar l’equip. Estem treballant els fonaments tàctics que vol per a l’equip. Des del punt de vista tàctic estem mirant de trobar solucions i tenir recursos depenent dels rivals que tinguem al davant o dels camps en els quals juguem. Estic segur que, a part dels conceptes tàctics acurats, el bloc tindrà uns trets característics propis, unes senyes d’identitat i un caràcter, i en això insistim també des del primer dia.
177 partits a segona A, 132 a segona B. L’experiència és un grau i ve a l’Olot a aportar això, a part de les seves qualitats?
I tant. Des del començament sempre he dit que arribo a la Garrotxa amb tota la il·lusió del món per ajudar el club a dins i fora del terreny de joc. Vull aportar el meu granet de sorra per tal que l’equip i el club continuïn creixent i millorin. M’agradaria que tothom pensés que anar al municipal a veure futbol és una bona opció i no tinc cap altre objectiu que ajudar tant com pugui.
Té 33 anys acabats de fer. Després de més de deu anys lluny de casa, era el moment idoni per tornar?
És una de les raons que em van fer prendre la decisió de fitxar per l’Olot. Després de dos anys a Austràlia, amb moltes anades i vingudes amb la família, teníem ganes d’assentar-nos i tenir el nostre lloc per créixer i formar la família. L’Olot ha sigut una molt bona opció per a mi i poder viure a prop de la família, mirar a la graderia i trobar-hi els amics és una cosa que he rememorat ja en els partits de pretemporada i vull continuar-ho fent. Tenir la gent que estimes i t’estima a prop és molt important. Si els puc donar alegries, millor encara.
El projecte, a més, és atractiu, amb molts jugadors de proximitat i amb intencions de consolidar-se més i evolucionar?
És clar. L’Olot és una molt bona opció a tots els nivells. És un projecte atractiu, amb gent maca, un vestidor molt sa, això ja m’ho havien dit, hi ha gent que val molt la pena. Només tinc ganes de començar la lliga i veure l’ambient a l’estadi com el dia de l’Espanyol. Esperem fer gaudir la gent i que nosaltres també ho puguem fer.
Fa molts anys que no competeix en el grup tercer [des del curs 2007/08 amb l’Alacant, equip amb el qual va pujar a segona A]. Què li sembla el nivell?
Si mires la composició del grup, crida l’atenció que hi ha molts filials, clubs històrics i potents com l’Hèrcules, l’Alcoià o el Castelló, entre d’altres. La categoria és maca, hi ha bons camps per jugar, rivals que ens posaran les coses molt complicades i cada partit serà disputat com sempre. Sí que els records són llunyans, però ja abans era un grup molt complicat com l’actual.
L’afició de l’Olot s’ha abonat al patiment sempre que ha competit a segona B. El primer objectiu és no fer-ho i tenir un curs tranquil?
Esperem poder dir que hem fet una bona temporada. L’objectiu és centrar-se en el dia a dia. Amb el grup que tenim de treball i de la manera que enfoquem els partits crec que hem de mirar partit a partit. És un tòpic però és el que hi ha. Hem de competir a cada moment i la lliga ja ens posarà en el lloc que ens mereixem. Tant de bo fem un bon curs i que tothom gaudeixi, però salvar la categoria ha de ser el mínim exigible. Amb la plantilla que tenim i el treball que fem, segur que tot anirà bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)