Nàstic

Nàstic

La ‘rabona’ d’Abeledo

Amb una genialitat, el nou extrem grana va marcar el gol que va donar l’ascens a segona B al filial del Màlaga el juny passat

Després de no tenir oportunitats al Barça B, espera redreçar el seu camí al Nou Estadi en la temporada del seu debut a segona divisió

Com si fos un somni d’infantesa, Abeledo va polir aquella pilota morta que li havia quedat al peu dret. Ell sabia, com la majoria d’esquerrans tancats, que un colpeig amb la dreta podria ser fatal, fins i tot ridícul, perquè el porter estava fora de lloc i només un defensa i uns 20 metres s’interposaven entre ell i el gol. Així que va decidir recolzar el peu dret al costat de la pilota, passar el peu esquerre per darrere del turmell i colpejar la pilota amb la cama esquerra. La rabona va tenir l’altura perfecta per superar el defensa i introduir-se a la porteria. 70 minuts després l’Atlético Malagueño va aconseguir l’ascens a segona divisió B gràcies a aquella meravellosa diana.

Entre la irreverència i la inconsciència s’ha desenvolupat sempre la carrera d’Ignacio Abeledo, extrem brillant i dinàmic en les categories inferiors del Betis que va fer un pas de gegant quan va fitxar pel Barça B, però que va acabar sent en fals per la manca de minuts. Set partits, dues dianes (una de les quals, en l’inefable partit contra l’Eldenc) i una última imatge en què feia burla de l’afició de l’Espanyol B poc abans que els blanc-i-blaus baixessin a tercera va ser tot el seu bagatge a Catalunya. Ara, amb la samarreta del Nàstic espera redreçar aquest camí, que ja va tornar a redreçar-se el curs passat amb el filial del Màlaga aconseguint l’ascens amb un gol que sempre serà recordat. “És un recurs per al qual tinc facilitat. Confio moltíssim en la meva cama esquerra, i simplement vaig veure la pilota allà i vaig pensar que era la meva oportunitat. Per a mi és més fàcil marcar de rabona que no pas amb la dreta. Potser amb la dreta la pilota s’hauria quedat al mateix lloc”, reconeixia fa dos mesos en una entrevista posterior a l’ascens.

Esperançat

Amb el seu fitxatge pel Nàstic, Abeledo farà un salt de dues categories (el curs passat va jugar a tercera divisió) en el seu debut a la categoria de plata. “Tot just quan em vaig assabentar de l’interès del Nàstic, vaig començar a treballar per intentar que el salt de categoria es noti tan poc com sigui possible”, va dir l’extrem de Huelva en la seva presentació: “Em van dir que el Nàstic i el seu entrenador em volien perquè confien en mi. Hi soc per treballar i marcar tants gols com sigui possible.” Abeledo, de 22 anys, té un vincle amb el Nàstic per les dues pròximes temporades: “Tot i que la vinculació sigui de dos anys, vull quedar-me molt més temps aquí. Estic preparat per afrontar el canvi de categoria”, va concloure.

Becerra i Mejías, presentats
Els grana van aprofitar ahir per presentar els seus últims tres fitxatges: Abeledo, Isaac Becerra i Josua Mejías. El porter barceloní va explicar que no té pressió: “He passat una etapa dura al Valladolid, però estic tranquil perquè sempre he treballat al màxim.” Mejías, en canvi, va explicar que es posa com a objectiu “jugar tants minuts com sigui possible”.
54
partits
ha disputat a segona B amb el Betis B i el Barça B.
20
gols
va marcar la temporada passada amb el filial del Màlaga, equip amb el qual va aconseguir l’ascens a segona B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)