3a divisió FEF

El Figueres, més rejovenit

3a divisió. La Unió ha reduït encara més la mitjana d’edat d’un equip que ja destacava per la joventut el curs passat. La il·lusió i la projecció dels jugadors hauran de substituir l’experiència

En la temporada que la Unió arriba als cent anys de vida el gruix de la seva plantilla no arriba ni al quart de segle. De fet, la mitjana d’edat del club de l’Alt Empordà és molt baixa, tenint en compte que es tracta de la primera plantilla d’un equip de tercera divisió, i després de les diverses altes i baixes que s’han fet aquest estiu, la xifra se situa en només 23,6 anys. Aquesta edat sorgeix dels divuit futbolistes que ara mateix el Figueres té confirmats per a la primera plantilla de l’entitat, però encara es podria rebaixar més si hi tenim en compte els diversos jugadors del juvenil que donaran suport al llarg de la temporada al bloc que dirigeix Joan Esteva.

La joventut en l’equip blau-i-blanc no és un fet anecdòtic, sinó que per exemple el curs passat el Figueres ja era un dels equips amb més futur sobre el terreny de joc. L’edat mitjana de l’anterior bloc de futbolistes era de 23,95. L’aposta per futbolistes acabats d’arribar a categoria sènior o amb molt futur, i el rendiment que van oferir en una categoria competitiva com és la tercera divisió no ha passat desapercebuda aquest estiu per a equips amb més capacitat econòmica i també amb més categoria per poder oferir. D’aquesta manera s’explica que peces joves que van eclosionar el curs passat i que apunten en línia ascendent hagin estat fitxades per clubs com el Llagostera –en el cas de Gil Muntadas– o l’Olot, que ha incorporat Pep Chavarría.

Malgrat les baixes, el club figuerenc encara manté diversos homes joves que ja van oferir un magnífic rendiment el curs passat, com són Èric Pimentel (21 anys), Èric Torres (20), Carles Puig (20) o alguns de més veterans en la plantilla com el porter Aroca (24) o Espuña (24).

Reforços en projecció

La marxa de jugadors joves cap a altres projectes i la fi de la vinculació amb altres futbolistes més experimentats han fet que el Figueres s’hagués de moure bastant per reforçar la plantilla aquest estiu. L’aposta per la joventut i la il·lusió ha estat clara, i dels nou fitxatges que s’han fet fins ara, només un –Subi, amb 28– té més de 25 anys. Pel que fa als reforços, la mitjana d’edat és espectacularment baixa i se situa en només 22,4 anys. Bora Barry és el més jove amb només divuit.

Bora Barry
(FE Palamós) 18 anys
Àlex Campos
(Palamós) 21 anys
Dan Coll
(Manlleu) 21 anys
Murillo
(Manchego Ciudad Real) 21 anys
Èric Vilanova
(Pobla de Maf.) 22 anys
Marc Gelmà
(Palamós) 22 anys
Álvaro Fernández
(Granollers) 24 anys
Carles Tena
(Europa) 25 anys
Subi
(Palamós) 28 anys
Mitjana edat fitxatges:
22,4 anys
Mitjana edat plantilla:
23,6 anys

Un últim test de molt prestigi amb la visita del Barça B a Vilatenim

Quan només queda una setmana per a l’inici de la tercera divisió –el Figueres hi debuta dissabte que ve al camp de l’Horta (18 h)–, el conjunt de l’Alt Empordà disputarà un últim partit de preparació d’aquells que fan goig. El Barça B visitarà Vilatenim (20 h) en un duel que s’emmarca en els actes del centenari del Figueres. L’enfrontament contra els blaugrana serà una bona prova de foc per mesurar l’estat de l’equip i per acabar d’ajustar coses al terreny de joc. Al davant, els de Joan Esteva s’hi trobaran un Barça B amb un bon grapat de noms que han destacat en el juvenil que va guanyar la Youth League així com diversos futbolistes amb projecció i capacitat per ser utilitzats en el primer equip. L’última visita del Barça B a Figueres va ser l’octubre del 2015 en la copa Catalunya, i l’equip figuerenc va empatar a zero contra un rival que, com ara, competia en una categoria per sobre dels de l’Alt Empordà. Les entrades valen 5 euros per als socis i 10 per als no socis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)