2a divisió FEF

Ambició, malgrat tot

2a divisió B. El Lleida, que té els comptes embargats per un deute amb hisenda, ha fet una plantilla de nivell amb incorporacions de pes i, últimament, cessions de jugadors amb projecció

Els problemes en l’àmbit institucional i econòmic no aturen l’ambició esportiva del Lleida. Mentre el club té els comptes embargats perquè deu vora un milió d’euros a hisenda –actualment no té ingressos, ja que el que li deuen els col·laboradors es paga directament a l’administració pública–, el tècnic, Gerard Albadalejo, dirigirà una plantilla de nivell després de les catorze incorporacions, una barreja de futbolistes experimentats i d’altres de més joves i amb projecció que han arribat al Segrià en forma de cessió, una fórmula que el Lleida ha utilitzat força últimament.

Així, Marc Martínez (Sabadell), Joan Oriol i Xemi (Cornellà), Pedro Martín (Múrcia), César Soriano (Alcorcón) i Albert Dalmau (ACS Sepsi) –a més del porter Pau Torres, que torna al club–, futbolistes amb una trajectòria contrastada, aportaran experiència a la plantilla, mentre que Josemi (Betis) i José Artiles (Las Palmas), ambició per créixer. El Lleida, a més ha arribat a acords amb clubs importants per la cessió de joves promeses, que continuaran al Camp d’Esports la seva progressió. És el cas dels migcampistes Josep Calavera (Barça), Fernando Cano (Mallorca) i Josimar Quintero (Chelsea), i dels davanters Jaime Almagro (Saragossa) i Mink Peeters (Real Madrid).

Una de les incorporacions destacades del nou Lleida, el lateral esquerre Joan Oriol, va verbalitzar l’ambició del projecte blau ahir, en la seva presentació oficial. “He firmat amb el Lleida perquè vull jugar el play-off i pujar a segona A. Hi ha equip per aconseguir-ho”, va explicar el cambrilenc, de 31 anys i exjugador, entre d’altres, del Reus, el Vila-real, l’Osasuna, el Ràpid de Bucarest, l’Atromitos grec i el Cornellà. “En aquest punt de la meva carrera busco estabilitat, i què millor que un club de prop de casa i gran, que per circumstàncies està a segona B però que en els últims anys està lluitant per pujar.” Joan Oriol està convençut que la barreja d’experiència i joventut serà la clau que farà rutllar l’equip. “Hi ha un gran grup”, afirma una de les moltes cares noves del club blau.

A PRÉSTEC

El Chelsea, el Real Madrid i el Barça, entre d’altres, li han fet cessions de futbolistes

LA 2A A COM A FITA

“He fitxat pel Lleida perquè vull pujar. Hi ha equip per fer-ho”, va dir ahir Joan Oriol

La recta final de la pretemporada

El Lleida encara la recta final de la pretemporada, a poc més d’una setmana per a l’inici de lliga. El debut de l’equip de Gerard Albadalejo serà el diumenge 26 d’agost, quan l’equip blau rebrà el Vila-real B al Camp d’Esports a les 8 del vespre. Abans, dimecres que ve, el Lleida disputarà el segon trofeu Emili Vicente, també al Camp d’Esports, contra l’Andorra. El partit servirà per presentar de manera oficial la plantilla per a la nova temporada. La recaptació del partit –inclòs en els nous abonaments– s’entregarà íntegrament a la família d’Emili Vicente, que destinarà la quantitat a la causa benèfica que esculli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)