Girona

Convocat... i fitxat

El Girona fa oficial la incorporació del davanter anglès quatre hores després d’haver-lo inclòs en la llista de convocats per al partit d’avui contra el Valladolid

L’extrem de 21 anys, un esquerrà que juga al costat dret, té molts números per debutar avui a la primera espanyola després d’haver enllaçat tres títols a Escòcia

Pocs minuts abans de les 13.00 hores, el nom de Patrick Roberts va aparèixer per primer cop en el Twitter oficial del Girona. No pas per anunciar la incorporació de l’extrem anglès, sinó com un dels dinou convocats per Eusebio Sacristán. De fet, l’oficialitat del reforç va arribar quatre hores després, quan fins i tot ja se sabia a la Xina popular. Roberts ja havia completat dos entrenaments amb els nous companys, i l’exjugador del Celtic té moltes possibilitats de debutar avui a la primera divisió espanyola.

Acord per un any

L’entesa entre el City i el Girona per Patrick Roberts és fins al juny del 2019, i es tracta de la segona operació aquest estiu entre els dos clubs després de la renovació de la cessió d’Aleix Garcia. I probablement no serà l’última, ja que Quique Cárcel té el marge de maniobra limitat –els 2 milions que tenia per gastar ja no són 2 milions després de l’adquisició de l’anglès– i el més normal és que el City acabi obrint més el seu paraigua perquè el Girona no es quedi a la intempèrie. Amb Patrick Roberts, la plantilla del Girona arriba tot just als dinou efectius, insuficients per afrontar tot un curs a primera.

Fulham, City, Celtic

L’extrem va arribar, l’estiu del 2015, al City, que va pagar uns 10 milions d’euros al Fulham, l’equip en l’etapa de formació de Roberts. Amb els cottagers, va jugar dos partits a la Premier, dels quals cal destacar el del seu debut amb 17 anys, precisament contra el City, el curs 2013/14. Amb el primer equip dels citizens, però, la seva participació en la Premier es redueix a un únic partit sortint des de la banqueta i rellevant Agüero: el City va perdre per 4-1 al camp del Tottenham la temporada 2015/16.

En el Celtic, en què ha actuat com a cedit les dues últimes temporades i mitja, ha guanyat les tres últimes lligues amb una participació total de 55 partits i 15 gols. Va disputar dotze partits de Champions, entre la temporada 2016/17 (dos gols) i 2017/18 (un). Patrick Roberts també ha estat internacional en les categories inferiors amb Anglaterra, cada any des del 2016.

Aquest estiu, el davanter ha format part de la gira que els de Pep Guardiola han fet pels Estats Units mentre el Girona ocupava les instal·lacions de la ciutat esportiva del City. Roberts va entrar en la segona part en les derrotes del City contra el Borussia Dortmund (0-1) i el Liverpool (1-2).

Entrades i sortides

Tot i que Eusebio va destacar ahir que es mostra satisfet amb la plantilla, és evident que als despatxos de Montilivi encara hi ha molta feina per fer. El Girona rastreja el mercat i, ara mateix, amb pocs diners a la caixa, les cessions a través del City són el canal més factible per tenir cares noves. Entre els possibles perfils hi destaca el nom de Brahim Díaz. El problema és que el malagueny no ha mostrat gaire entusiasme per sortir de l’Etihad en direcció a Girona i, a més, la lesió de De Bruyne –podria estar de baixa uns dos mesos– pot ser l’oportunitat per a Díaz de treure el cap en el primer equip. D’altra banda, el retorn de Douglas Luiz també s’estudia, però el futbolista prefereix altres opcions, com podrien ser el Benfica o el Galatasaray. L’escenari seria diferent si arribés una venda important, i avui dia Portu és qui té més cartell. Machín el considera una peça útil per al seu projecte en el Sevilla, i el club andalús, després del traspàs de N’Zonzi al Roma –es parla d’entre 26 i 30 milions–, tindria líquid per fer-hi front amb facilitat. Amb diners, però, el Girona tindria poc temps per moure’s en el mercat.

EL PROTAGONISTA

He estat en bons clubs i he jugat bons partits. He guanyat experiència i ara busco nous reptes en la primera divisió. És un pas endavant
M’agrada el joc que es practica a la primera divisió. He marcat gols i he donat assistències allà on he jugat, i espero fer-ho aquí
Estic feliç d’arribar al Girona i desitjo poder jugar contra el Valladolid davant de la meva nova afició
Patrick Roberts
extrem del Girona
Patrick Roberts
Kingston upon Thames, Anglatera 05-2-1997 Posició: extrem Alçada: 1,67 m Pes: 67 kg
Etapa de formació
Fulham
Etapa de sènior
13/14
Fulham (Premier League) 2 p.
14/15
Fulham (2a anglesa) 17 p.
15/16
M. City (Premier League) 1 p.
15/16
Celtic (Premiership Esc.) 11p. 6 g.
16/17
Celtic (Premiership Esc.) 32 p. 9 g.
17/18
Celtic (Premiership Esc.) 12 p. 0 g.
18/19
Girona (1a divisió) ?
Selecció anglesa
Internacional en les categories inferiors sub-16, sub-17, sub-18, sub-19 i sub-20
PALMARÈS
Una Community Shield
Amb el Manchester City, 2018/19.
Tres Premiership escoceses
Amb el Celtic, 2015/16, 2016/17 I 2017/18.
Dues FA Cup escoceses
Amb el Celtic, 2016/17 I 2017/18
Dues League Cup escoceses
Amb el Celtic, 2016/17 I 2017/18.
Un europeu sub-17
Amb Anglaterra, 2013/14.
Un quatre nacions sub-20
Amb Anglaterra, 2017
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)