Reus

Minvats i superats

Reus. L’equip roig-i-negre, en quadre entre els jugadors no inscrits a temps i les baixes, perd al camp de Las Palmas, que resol el partit amb dos gols de l’incombustible Rubén Castro

LAS PALMAS 2 REUS 0

LAS PALMAS:Raúl Fernández; Lemos, David García, Juan Cala, Dani Castellano; Javi Castellano, Ruiz de Galarreta (Sacko, 76’); Christian Rivera (Fabio, 63’), Momo (Pekhart, 89’); Rafa Mir i Rubén Castro.REUS:Edgar Badia; Bastos, Mikel Villanueva (Gonzalo Pereira, 32’), Catena, Borja Herrera; Gus Ledes, Mario Ortiz, Juan Domínguez; Àlex Carbonell (Guerrero, 73’), Alfred Planas (Ricardo Vaz, 80’) i Fran Carbia.GOLS:1-0 (15’) Rubén Castro. 2-0 (69’) Rubén Castro.ÀRBITRE:Milla Alvéndiz.T.G.:Als locals Ruiz de Galarreta i Javi Castellano, i als visitants Alfred Planas i Mario Ortiz.PÚBLIC:12.408 espectadors

Sense nou jugadors del primer equip, molts d’ells clau –Vitor, Lekic, Linares, Olmo, Yoda...–, entre els que no van poder ser inscrits a última hora i les baixes ja conegudes; amb un futbolista fitxat aquest estiu per al Reus B, Alfred Planas, com a titular, i amb una banqueta copada de jugadors del filial i amb el mig lesionat Ricardo Vaz. Així va afrontar el Reus ahir el primer partit de lliga al camp d’un dels favorits a l’ascens, Las Palmas, i, tot i que va plantar cara, va perdre per culpa de dos gols de l’incombustible Rubén Castro.

Xavi Bartolo va situar d’entrada un mig del camp de tres –Ledes, Domínguez i Mario– amb les ajudes de Carbonell des de la dreta. Alfred va ocupar la banda esquerra i Carbia, la punta d’atac tot i no ser un davanter de referència, amb Lekic i Linares mirant-s’ho des de casa.

El partit se li va girar d’esquena de seguida al Reus, ja que la primera acció ofensiva de què va disposar Las Palmas va acabar amb la pilota dins la porteria: errada de Villanueva, combinació ràpida de la davantera canària i enèsim gol amb xut ajustat de Rubén Castro (15’). Per si el panorama no era prou fosc per al Reus, Villanueva va haver de ser substituït per Pereira passada la mitja hora en no recuperar-se d’un cop rebut en els primers minuts. Un xut creuat de Carbia va ser una de les poques accions ofensives dels visitants abans del descans.

El Reus va començar a prop de l’àrea rival la segona meitat–Fran Carbia va xutar a fora per poc (48’)– però el pas dels minuts, el fet de no tenir solucions de garanties a la banqueta i el segon gol de Rubén Castro –d’oportunisme marca de la casa (69’)–, el van anar enfonsant.

El límit salarial, rere els problemes en les inscripcions

Finalment van ser cinc els jugadors que no van viatjar a les Canàries per disputar el partit d’ahir en no poder ser inscrits: Vitor Silva, Karim Yoda, Miguel Linares, Dejan Lekic i Tito Ortiz. Van haver de completar la convocatòria els futbolistes del filial Gonzalo Pereira, Alfred Planas, Adri Arjona, Martí Vilà i Iker Goujón, ja que a més Xavi Bartolo ja tenia les baixes del lesionat David Querol i dels sancionats Jesús Olmo i Shaq Moore, a més de la de Raphael Guzzo, amb el qual ja no podrà comptar més perquè s’ultima la seva cessió al futbol portuguès. Tot i que el Reus no ha concretat encara quins són els “problemes d’última hora en el procés d’inscripció de jugadors” de què parlava en el comunicat fet públic divendres a la nit, es tractaria del límit salarial imposat per LaLiga als clubs, que el Reus hauria ultrapassat després de tots els moviments de l’estiu. Si es confirma aquesta circumstància, el problema del Reus no tindrà una solució ni fàcil ni ràpida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)