Nàstic

L’impuls que es buscava

Nàstic. Amb més efectivitat i fortuna que intensitat i ritme, que és el que demana Enrique Martín, la victòria en el debut del tècnic navarrès ha d’ajudar a implantar-ne les idees

Amb els canvis de tècnic amb la temporada iniciada es busquen resultats immediats, i el Nàstic en va trobar amb la destitució de José Antonio Gordillo i la contractació d’Enrique Martín, que diumenge va aconseguir contra l’Oviedo la victòria en el debut a la banqueta grana. Òbviament, el Nàstic no ha fet res encara, ja que es manté en zona de descens –és penúltim, a dos punts de la zona de permanència–, però si més no el fet d’haver aconseguit ja la primera victòria donarà més tranquil·litat al tècnic navarrès per implantar les seves idees i més crèdit perquè la plantilla les assimili. “S’han d’introduir canvis, però mentrestant s’ha de guanyar”, recorda Enrique Martín, la filosofia del qual gira entorn d’un canvi de sistema i d’una major intensitat.

De totes maneres, és molt aviat per veure encara grans canvis, i diumenge la intensitat la va posar més el mateix Enrique Martín –que gesticula molt, esperona contínuament els seus jugadors i els dona indicacions– que no pas els jugadors, més centrats, sobretot en els primers minuts, a no perdre la posició en el sistema del tècnic navarrès, el 5-3-2, que substitueix el 4-4-2, que és el que havia utilitzat Gordillo en els seus partits. A part d’això, es va veure un Nàstic, en línies generals, que es va arriscar poc i que es va mostrar com un equip directe en atac, efectiu i afortunat.

Ara Enrique Martín, que en principi podrà anar recuperant jugadors –diumenge van tornar a l’equip els defenses Josua Mejías, que va ser titular quasi dos mesos després, i Javi Jiménez, que va debutar–, es planteja els pròxims partits per fer créixer –també en l’aspecte físic– el Nàstic, que divendres visitarà un dels equips de la zona alta, l’Albacete, que la temporada passada va dirigir precisament Enrique Martín. Després el Nàstic rebrà un dels equips actualment encallats i que també ha canviat d’entrenador, el Saragossa, i tot seguit jugarà al camp d’un dels conjunts de dalt, el Màlaga.

CANVI TÀCTIC

El nou tècnic, que gesticula molt i esperona l’equip, ja va implantar el seu habitual 5-3-2

URGÈNCIES

“Cal introduir canvis, però mentrestant s’ha de guanyar”, diu Enrique Martín

Javi López (Lugo), l’últim destituït

De moment són quatre els equips que han canviat d’entrenador, amb només onze jornades disputades. L’últim ha estat aquest cap de setmana el Lugo, que va acomiadar Javi López després de perdre a l’Anxo Carro contra el Cadis. L’equip gallec no té una classificació gaire dolenta, ja que és quinzè amb dotze punts. El seu substitut és Álvaro Jiménez Monteagudo, extècnic del Cadis, el Cartagena i l’Apollon Esmirna, entre d’altres, i que va ser presentat ahir. A part del Lugo i del Nàstic, també han canviat de tècnic el Tenerife, on Oltra va substituir Etxeberria, i el Saragossa, amb el relleu d’Idiakez per Alcaraz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)