Girona

Creadors de somnis a l’horitzó

El Girona s’enfronta en tres setmanes a Rubi i Machín, els seus dos últims entrenadors d’èxit

Tant el maresmenc com el de Gómara van marcar a Girona un punt d’inflexió en la seva carrera, ara en plenitud a l’Espanyol i el Sevilla

El Girona té en Joan Francesc Ferrer Rubi i Pablo Machín dos noms propis de la seva etapa daurada. Els dos últims entrenadors d’èxit van protagonitzar un impuls doble a Montilivi, tant per al creixement del club com per a la seva trajectòria professional, que viu ara un punt àlgid. El Girona s’enfrontarà amb una diferència de tres setmanes a Rubi, el tècnic que ha fet canviar la mentalitat de l’Espanyol, i a Machín, que ha situat el Sevilla en el segon lloc de la classificació precisament després de superar el conjunt periquito.

Promoció interna

A Montilivi, Rubi va trobar un punt d’inflexió determinant en la seva carrera com a entrenador. Quan es començava a plantejar arraconar la professió, després de cinc anys a segona B, Raül Agné li va obrir la porta del cos tècnic, on va començar com a analista. Acomiadat Agné, Rubi es va mantenir amb Uribe i va ser clau en la permanència del 2012 amb Javi Salamero de primer entrenador. A l’estiu, el club es va plantejar oferir plens poders a Salamero, però les negociacions van acabar com el rosari de l’aurora. I el Girona va trobar a casa el relleu. Rubi assumia una responsabilitat tan llaminera –la banqueta d’un equip de segona A– com agosarada, amb el club molt limitat. Però el rendiment va ser extraordinari, amb un futbol vistós i ofensiu que va impactar. El Girona va sorprendre tothom, es va enfilar a la zona d’ascens a primera i va traçar una trajectòria brillant. L’ascens es va escapar, avançat pel Vila-real, però Rubi va liderar un equip que va arribar fins a l’eliminatòria definitiva de l’ascens a primera, frustrat per l’Almeria. El maresmenc, seduït per Tito Vilanova per integrar-se al cos tècnic del Barça, completava de manera brillant la seva primera experiència completa en el futbol professional.

A Montilivi, el buit de Rubi el va començar cobrint Ricardo Rodríguez, en una temporada que va acabar amb Pablo Machín com a artífex d’una permanència que s’havia encarit molt. El tècnic de Gómara, en la seva primera experiència lluny de Sòria, era el tercer cartutx del Girona. La salvació celebrada contra el Deportivo, vuit dies després de viure l’infern a Ponferrada, va ser el primer gran èxit de Machín, abans de començar a flirtejar amb un ascens que va estar sovint a prop però es va fer esperar fins al 4 de juny del 2017.

Tres anys i mig després

Tot i que Rubi ha tingut sempre feina un cop va sortir de Montilivi, diumenge retrobarà el Girona després de tres anys i mig del seu últim enfrontament. Abans d’arribar a la banqueta de Montilivi, el maresmenc ja s’havia trobat el Girona tant a tercera divisió –amb el Vilassar i l’Espanyol B– com a segona B, amb el Sabadell i el filial periquito. Tancada l’etapa de blanc-i-vermell, hi va tornar a coincidir amb el Valladolid, en dos duels de lliga i un de copa. A partir d’aquí, Rubi va tastar la primera –amb l’Sporting i el Llevant– quan el Girona era a segona A i va tornar a baixar a plata, per aconseguir un ascens històric amb l’Osca, quan els blanc-i-vermells estrenaven la màxima categoria.

Remuntada pel segon lloc

Rubi rebrà diumenge el Girona (18.30 h) després d’haver-se enfrontat precisament a Pablo Machín, en la jornada prèvia a la tercera aturada. En el Sevilla-Espanyol, hi havia el segon lloc en joc. Els periquitos van marxar al descans amb avantatge, gràcies a un gol de Borja Iglesias, que encadenava el quart partit veient porteria. El Sevilla, però, no va defallir i va acabar provocant l’èxtasi al Sánchez Pizjuán, amb els gols de Mercado (70’) i Ben Yedder (89’). El 2-1 deixava el conjunt de Pablo Machín en el segon lloc de la classificació, a només un punt del Barça. L’Espanyol és cinquè, a dos punts del Sevilla i amb quatre més que el Girona.

El maresmenc ha transformat l’Espanyol i Machín ha situat segon el Sevilla
Rubi va ser remei a la falta d’entesa amb Salamero i Machín, l’última via d’un curs dur
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)