Girona

L’única pega, un calvari

L’excel·lent rendiment del Girona, de rècord tant en la lliga com en la copa, contrasta amb els problemes físics de l’equip, que no para de perdre futbolistes

La lesió de Patrick Roberts és la desena per un problema muscular

L’accés als vuitens de final de la copa, després de 70 anys sense assolir-ho, s’afegeix a l’excel·lent rendiment del Girona en la lliga, amb una sèrie rècord a primera de sis jornades sense perdre i 21 punts en la classificació, que li deixen un coixí de seguretat de deu punts respecte a la zona de descens. La trajectòria de l’equip és impecable i dibuixaria una situació idíl·lica a Montilivi si no fos per una taca que s’està convertint en un malson. En cada partit, algun futbolista s’afegeix a la llista de lesionats, que no s’acaba. L’últim, Patrick Roberts, que es va lesionar a la cuixa –en una acció molt similar a la que havia viscut Portu contra el Rayo– després d’haver revolucionat el partit de tornada contra l’Alavés que va donar el bitllet per als vuitens de final.

Patrick Roberts es va fer un trencament muscular que probablement li impedirà participar en els partits que queden per tancar el 2018. L’anglès s’ha d’aturar de cop just quan més bon nivell havia assolit, en aprofitar la baixa per lesió de Portu per consolidar-se com un recurs molt vàlid per a l’atac. “És la part una mica més complicada que vivim. S’estan produint algunes lesions que tallen la bona dinàmica dels jugadors”, reconeixia Eusebio després d’eliminar l’Alavés. En el partit anterior, contra l’Atlético, va ser Yassine Bounou qui va haver de dir prou. El marroquí estava rendint a un to espectacular, però també ha hagut de frenar, dilluns es perdrà el partit contra l’Athletic i qui sap si tornarà a jugar abans del parèntesi de Nadal.

De moment, Eusebio ha sabut anar gestionant l’allau de baixes i ha destacat sempre l’esperit col·lectiu i l’oportunitat que ha significat cada lesió per a altres companys. El repte s’accentuarà al gener, en què entre setmana hi ha les eliminatòries de copa. De moment, el Girona té assegurat participar en els vuitens, amb l’anada després del partit al camp del Llevant i la tornada després del Girona-Alavés de la lliga. Els quarts de final també es jugaran al gener, entre el 23 i el 30.

El tretzè lesionat

Dels 21 futbolistes del primer equip, n’hi ha tretze que han estat víctimes de lesions. Un dels primers va ser Jonas Ramalho, inactiu ja durant l’estiu per culpa d’una lesió al turmell. La del central de Barakaldo és l’única lesió, juntament amb les de llarga durada de Mojica i Aday, que no és muscular. Els problemes, especialment a la cuixa, s’han multiplicat des de l’inici de lliga, i especialment a partir de l’octubre, amb una desena de lesions musculars. Tants problemes, concentrats sobretot a les cuixes, fan pensar que, més enllà de l’infortuni o la casualitat, alguna cosa falla. El tècnic va reconèixer després d’acumular les primeres baixes que fer uns entrenaments diferents dels de la temporada passada necessitava un temps d’adaptació i podria ser un factor que hi influís, juntament amb altres de col·laterals, entre els quals fins i tot hi ha les condicions meteorològiques. De portes endins, la preocupació per la plaga de lesions hi és. L’equip les ha sabut gestionar i sobreposar-s’hi fent invents, com el de situar Àlex Granell al carril esquerre, la demarcació més castigada per les baixes. I els maldecaps s’acabaran convertint en depressió si no hi ha remei.

ALGUNA COSA FALLA

L’acumulació de lesions musculars fa pensar en factors més enllà de la casualitat o l’infortuni

LA CUIXA, EL FOCUS

De 13 lesions, són totes musculars menys la de Ramalho a l’estiu i les de gravetat de Mojica i Aday

APAGATS DE COP

Roberts és l’últim exemple de futbolista que ha de frenar en sec quan més bon nivell oferia

EQUILIBRIS

Eusebio ha sabut anar gestionant l’allau de baixes i tindrà un repte gros al gener amb copa i lliga
Les lesions és l’únic que preocupa. És anecdòtic; estem tenint mala sort. Les lesions són incontrolables moltes vegades
El treball diari és excel·lent, del cos tècnic i mèdic. Ara tindrem més partits, però els del filial estan preparats
Àlex Granell
La primera divisió és molt exigent. L’equip dona el 100% i crec que no s’ha de canviar res. El cos tècnic i els doctors són excel·lents
He estat lesionat i estic molt agraït de com es treballa amb els jugadors de baixa. No en té la culpa ningú
Portu
PATRICK ROBERTS
Als isquiotibials
L’anglès és l’últim de caure. En una cursa, va haver d’aturar-se de cop per un trencament a la part posterior de la cuixa esquerra. Difícilment podrà jugar abans de Nadal.
CARLES PLANAS
Al bíceps femoral
Lesionat en el tercer partit que enllaçava de titular al carril esquerre, el més probable és que no pugui jugar més fins al gener. Ja s’havia fet una ruptura al quàdriceps a l’estiu.
JUANPE
Al gluti mitjà
La plaga contra el Rayo va afectar també el canari, que es va fer una lesió al gluti mitjà. Baixa a Mestalla, va estar a punt al cap de 15 dies de lesionar-se.
MOJICA
Al lligament encreuat anterior
No havia ni arribat a debutar, per una ruptura parcial al tendó del quàdriceps dret, i quan estava a punt es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Ha dit adeu al curs.
YASSINE BOUNOU
Als adductors
El marroquí, fix a la porteria, va haver de demanar el canvi contra l’Atlético. Es va fer una ruptura als adductors de la cama esquerra i tampoc ho té fàcil per jugar els últims partits del 2018.
DOUGLAS LUIZ
Als isquiotibials
El brasiler es va lesionar a la cuixa en l’anada de la copa a Vitòria. Ja està bé i dimecres va reaparèixer, però es va perdre tres partits seguits de lliga per culpa de la lesió.
ADAY
Al còndil femoral extern
Va caure contra el Rayo i va ser intervingut d’una lesió al còndil femoral extern del genoll dret. Una lesió delicada que, com la de Mojica, també serà de llarga durada.
GORKA IRAIZOZ
A la cuixa
No va ser de gaire rellevància, però Gorka Iraizoz va estar inactiu dues jornades seguides (9 i 10), rellevat a la banqueta per José Aurelio Suárez. El navarrès tenia uns problemes musculars que el club no va detallar.
MARC MUNIESA
Al soli
Es va lesionar al soli de la cama dreta la setmana que s’havia de fer seu el carril esquerre, sense Aday, Mojica ni Planas. De moment, s’ha perdut un duel de lliga i el de copa.
PORTU
Al bíceps femoral
El dia de les tres lesions, Portu es va lesionar corrent, com Roberts. Un trencament al bíceps femoral de la cama dreta li va fer perdre un duel de copa i tres de lliga.
STUANI
A l’adductor
Va tornar de la primera doble cita de la selecció amb molèsties a la cuixa que se li van reproduir. Es va perdre gairebé dos partits i la segona cita dels uruguaians.
ÀLEX GRANELL
Al quàdriceps
El capità ho havia jugat tot fins que unes molèsties musculars al quàdriceps li van impedir viatjar a Anoeta. Es va perdre dos partits de lliga i l’anada de la copa a Vitòria per lesió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)