2a divisió FEF

L’heroi es posa la capa

Decisiu. Un gol en el 86 de Barnils, que ja va fer possible la salvació ‘in extremis’ contra l’Elx, dona la victòria a l’Olot en un matx que va dominar de cap a peus contra un rival inofensiu i empetitit

Olot 1 eixea 0

OLOT:Ginard, Aspar (Alfredo, 61’), Alan Baró, Carles Mas, Blázquez, Masó, Barnils, Pep Chavarría (Xumetra, 81’), Hèctor Simón, Marc Mas i Marc Nierga (Guzmán, 67’).EIXEA:Loscos, Kevin, Mingotes, Andriu, Catalá, Mustapha, Valero (Julio de Dios, 72’), Ramón (Garde, 45’), Lucho (Raúl, 87’), Diego Suárez i Adrià de Mesa.GOLS:1-0 (86’) Barnils.ÀRBITRE:Bosch Domènech.T.G.:Als locals Alfredo (66’), Pep Chavarría (71’) i Blázquez (75’); al visitant Mustapha (76’).T.V.:Cap.PÚBLIC:737 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va superar l’Eixea (1-0) i va aconseguir tres punts d’or per augmentar el marge respecte al descens fins als set punts. Una diana de l’heroi de la salvació del curs passat, Barnils, va ser decisiva i els olotins ja acumulen vuit partits sense perdre.

El partit va començar gèlid com l’ambient que es respirava al municipal. Mentre l’Olot intentava interpretar l’entramat defensiu de l’Eixea i combatre l’avançada línia defensiva plantejada pel tècnic visitant, el rival no renunciava a l’atac amb força efectius, tot i que sense fer mal a la defensa garrotxina, molt segura durant tot l’enfrontament. Passat el primer quart d’hora, els de la Garrotxa van gaudir de les dues primeres ocasions de gol. En el 16, Chavarría va fer la centrada al segon pal massa passada, però Blázquez va recollir-la per tornar a centrar. Al primer pal, Jordi Masó va rematar amb el cap però massa tou a les mans del porter Loscos. Només dos minuts després, un córner servit per Hèctor Simón al segon pal va acabar amb una rematada de Carles Mas al sentit contrari que gairebé sorprèn Loscos, que va tornar a intervenir en una nova rematada amb la testa, aquesta vegada de Nierga a centrada de Marc Mas (22’), en la més clara de totes tres.

Abans del final de la primera part, avorrida i sense la profunditat de cap dels dos atacs per generar perill, l’Olot va disposar d’una arribada quan una obertura de Blázquez a l’espai la va aprofitar Masó per fer una centrada rasa al punt de penal. L’esperava Hèctor Simón, però el de Llançà va veure com un defensa bloquejava el xut i l’enviava a córner (37’).

En la segona part, l’Olot va intentar aplicar una marxa més al ritme de joc però els jugadors dirigits per Garrido van topar amb una defensa visitant ordenada i amb l’assistent, que en el 51 va anul·lar una diana a Marc Mas en una posició més que dubtosa. Els olotins dominaven i maduraven el partit tot i que no trobaven la fórmula per arribar amb claredat. L’entrada d’Alfredo i Guzmán va aportar més llum a l’atac, sobretot pel que fa al desequilibri. Les centrades dels carrils, però, no van trobar un rematador clar ja sense Marc Nierga al camp i amb Marc Mas sense fixar els centrals.

La fe mou muntanyes

Al final, l’Olot va decidir que no podia empatar el quart partit consecutiu i va bolcar-se a l’atac per buscar un gol que va acabar arribant al 86. Les ocasions de Marc Mas (83’), que va fer lluir a Loscos amb una rematada de cap a boca de gol; una de Masó en el 84, que no va poder aprofitar una centrada de Guzmán, i una prèvia al gol de l’heroi, Barnils (85’) després d’un córner executat per Hèctor, van ser el preludi de l’explosió d’alegria, quan el mateix Hèctor Simón va servir una falta lateral a la frontal de l’àrea petita on arribava Barnils amb el cor. El de Seva va superar Loscos amb el cap i va certificar la victòria olotina.

Estàvem convençuts que el gol arribaria. Era increïble arribar amb empat a zero al final però estem contents i el triomf és merescudíssim
L’equip transmet tranquil·litat, solidesa i seguretat. Empatant també hauríem quedat contents
Raúl Garrido
Entrenador de l’Olot

Cinc canvis en l’onze i Guzmán a la banqueta

El tècnic de l’Olot, Raúl Garrido, va fer una petita revolució en el seu onze inicial respecte al del darrer duel al camp de l’Ebre (0-0). El valencià va aplicar fins a cinc canvis per afrontar el partit contra l’Eixea i va donar entrada a l’onze a Aspar, Chavarría, Blázquez, Marc Mas i Nierga en el lloc de Jose, Jaume Pol, Guzmán, Xumetra i Cosme, respectivament. Garrido va apostar pel dibuix habitual amb tres centrals, línia de quatre amb dos carrilers, dos mitjapuntes i un davanter, ahir com a referència per a Nierga. A banda de la inesperada suplència de Pedro, un fix al municipal, la d’ahir va ser la primera vegada que Guzmán començava el matx a la banqueta des del 2 de desembre del 2017, ja amb Raúl Garrido com a tècnic, contra el València Mestalla (1-1).