Fer el passerell costa car

El Girona té a tocar la victòria al camp del Llevant, però no sap gestionar un escenari absolutament favorable (l’1-2 i la superioritat numèrica) en el tram final

Va regalar una falta que tampoc no va saber defensar i que va significar el 2-2 (86’)

LLEVANT 2 GIRONA 2

GOLS:0-1 (30’) Portu. 1-1 (57’) Morales. 1-2 (71’) Aleix Garcia. 2-2 (86’) Coke.ÀRBITRE:Undiano Mallenco (col·legi navarrès).Targetes grogues:a Postigo (20’), Toño (27’) i Bardhi (55’) del Llevant, i a Stuani (34’) del Girona.Targetes vermelles:directa a Postigo del Llevant (68’).PÚBLIC:19.415 espectadors a l’estadi Ciutat de València. GIRONA: Bounou Ramalho
RESTA DE CONVOCATS: Aitor Fernández (p.), Borja Mayoral, Chema i Prcic

Si no fos per Bounou, el Girona podria haver arribat a l’equador de la segona part amb un 4-1 i el partit impossible, però la realitat es que els d’Eusebio es van trobar a 20 minuts del final amb una situació inimaginable al Ciutat de València: un 1-2 i el Llevant amb deu homes per l’expulsió de Postigo. L’escenari era idíl·lic i també difícil d’espatllar, però els gironins van acabar llençant dos punts a les escombraries per no saber gestionar un camí que ja feia baixada cap al primer triomf del 2019. No va trobar el punt de pausa necessari quan era qüestió de posar cloroform al duel. Ni tampoc la precisió per tancar el partit amb l’1-3. I, a sobre, va fer el passerell en l’acció del 2-2, concedint primer una falta del tot innecessària i defensant-la després de manera molt deficient.

El Llevant va merèixer de sobres el punt que va sumar, però el Girona maleirà la manera com se li va escapar la victòria. No hi ha dubte que, posant-ho tot en una balança, els locals tenen fins i tot motius per estar insatisfets: Bounou va salvar tres gols cantats i les dues pilotes que va tocar Oier van ser per treure-les de dins de la porteria. I cada vegada que el partit va pujar de revolucions, el Girona va patir, més pel costat de Porro i Ramalho que no pas pel de Granell i Juanpe.

Una bona primera part

Tot i que el Girona va arrencar bé, Morales va necessitar tocar una única pilota per deixar clar que és un futbolista a qui no es pot donar ni un pam de gespa. Sort que va emergir Bounou, perquè els d’Eusebio s’haurien pogut trobar a remolc del marcador ben aviat. L’acció, almenys, va servir perquè el Girona s’entonés defensivament i elevés el grau de concentració. Cada vegada que el Llevant tenia la pilota controlada a tres quartes parts de camp, la línia de cinc (els tres centrals i Porro i Granell als carrils) era insuperable. Però el Girona no podia aspirar només a defensar-se tenint dos jugadors com Douglas Luiz i Aleix Garcia a la sala de màquines. Sense la pilota, els d’Eusebio eren morts. I quan la van tenir i van inclinar el camp cap a la porteria d’Oier, va ser el Llevant qui va patir. Cristhian Stuani, amb el cap, va perdonar el gol abans que Granell i Portu s’associessin en una acció a pilota aturada en què van ser més llestos que ningú. El 0-1 va deixar grogui el Llevant i el 0-2 l’hauria pogut estabornir definitivament, però Portu no va estar precís en una passada fàcil cap a Stuani en una acció de superioritat que feia tota la pinta que acabaria en gol.

El Llevant, a totes

Tot i que el Girona es va sentir còmode, el final de la primera part va ser inquietant, amb el Llevant forçant córners i vorejant l’1-1. El descans no va servir perquè els locals es refredessin i en l’inici de la segona part van ser una piconadora, amb entrades constants per banda (sobretot per l’esquerra) i amb Bounou multiplicant-se per evitar l’1-1. Ho va aconseguir dues vegades, fins que Morales el va acabar superant.

Pintaven bastos per al Girona, incapaç de frenar l’empenta local i de trobar el punt de tranquil·litat necessari. Però tot va canviar radicalment amb una assistència de Porro per a Stuani, que va ser empès per Postigo a la frontal de l’àrea. L’acció va acabar amb l’expulsió del jugador local i l’1-2 d’Aleix, que va executar la falta de manera magistral. Va ser un cop de teatre.

El més difícil semblava fet i els tres punts, al sac. Paco López va moure la banqueta amb sentit i Eusebio ho va fer per inèrcia, com si fer canvis fos obligat. Al Girona li va entrar la por i els jugadors van anar perduts. Si la gestió del 0-1 va ser dolenta, la de l’1-2 va ser pèssima. I la falta del 2-2 ja va ser per llogar-hi cadires.

LA PRIMERA PART

5’ Morales rep la pilota a la frontal, connecta un xut ras i obliga Bounou a intervenir i rebutjar a córner. 6’ Centrada des de l’esquerra cap a l’àrea, on Roger pot rematar de cap a les mans de Bono.
14’ Stuani remata desviat amb el cap des de l’àrea petita, una acció que havia iniciat Pedro Porro des de la dreta. 18’ Bardhi recupera la pilota a la zona d’atac i connecta un xut tou des de la frontal de l’àrea que atura sense problemes Bounou.
30’ Granell treu ràpid una falta provocada per Borja García a la frontal de l’àrea del Llevant i Portu posa la punta de la bota just per superar la sortida d’Oier i fer pujar el 0-1.
48’ Un córner a favor del Girona acaba amb una contra del Llevant: Morales xuta des de l’interior de l’àrea i Bounou atura molt bé.
50’ Juanpe rebutja de manera providencial abans que arribi a la rematada Jason.
54’ Bounou fa una gran aturada en l’un contra un davant el jugador del Llevant Toño.
57’ Morales finalitza una acció individual per la dreta amb un xut enganxat al pal de Bounou que suposa l’ 1-1.
68’ Gran passada de Porro cap a Stuani, que rep la falta de Postigo, que és expulsat.
71’ Aleix Garcia transforma la falta des de la frontal aprofitant el forat de la tanca i fa l’1-2.
86’ Coke remata gairebé sense voler una falta lateral i transforma el 2-2.
88’ Ni Choco ni Douglas Luiz arriben a rematar a pocs metres de la porteria una falta lateral. 92’ Stuani aconsegueix rematar amb el cap una última acció, però ho fa en fora de joc.
Va ser rodona, amb el 0-1 de Portu (30’) i concedint molt poc als locals

BOUNOU, ALTRE COP

El porter va sostenir l’equip amb tres aturades fantàstiques abans de l’1-1 (58’)

PUNT D’INFLEXIÓ

Quan més a prop semblava el 2-1, Postigo va ser expulsat i Aleix Garcia va fer l’1-2

MALA GESTIÓ

El Llevant va cremar les naus i el Girona, amb tot a favor, no hi va saber posar pausa

PER FER-S’HO MIRAR

La falta va ser un doble regal del Girona, però el 2-2 va fer justícia al que va ser el partit