Girona

Dimensió desconeguda

El Girona prepara una eliminatòria que té al·licients però també l’efecte del desgast en una plantilla curta i minvada per les lesions

L’Atlético de Madrid, que ha empatat els tres partits que ha jugat contra el Girona, torna demà a Montilivi, que viurà la seva primera cita d’uns vuitens de la copa

Els jugadors i el cos tècnic del Girona sempre han destacat la il·lusió que tenen per anar fent camí en la copa. L’equip ha arribat als vuitens de final, el seu sostre en la competició, i demà té la primera cita, amb l’anada de l’eliminatòria contra l’Atlético (19.30 h) a Montilivi, que no havia viscut cap partit de copa de fase avançada perquè l’últim cop que els blanc-i-vermells van arribar als vuitens va ser la temporada 1948/49. Els al·licients, però, contrasten amb els efectes que pot tenir una eliminatòria que promet batalla i desgast. La plantilla blanc-i-vermella, que fa mesos que està pagant una allau de lesions amb l’agreujant que és curta, haurà de gestionar la càrrega de partits d’aquest gener, que va començar divendres amb l’empat al Ciutat de València (2-2) i que té com a mínim cinc cites més, amb la incògnita de l’evolució en la copa.

La plantilla del Girona, que diumenge va tenir descans, va començar a preparar ahir el partit de demà. També ho va fer l’Atlético, un cop va haver tornat de la visita al Sánchez Pizjuán (1-1). Els madrilenys, que han viscut un calvari similar al Girona amb les lesions, estan molt més acostumats a alternar competicions –i avançar fins lluny– que no pas els gironins. El conjunt de Simeone té l’etiqueta indiscutible de favorit en l’eliminatòria, però el fet és que no ha superat el Girona en cap dels tres enfrontaments des que el conjunt de Montilivi va arribar a la màxima categoria. Fa poc més d’un mes, el Girona va fer un molt bon partit a Montilivi i va marcar l’1-0 amb un penal transformat per Stuani, però va acabar rebent l’empat en una acció desafortunada de Ramalho, que va batre Gorka Iraizoz (83’). Els dos duels de la temporada passada també van acabar en taules. El de Montilivi va ser el primer partit de la història a primera divisió del Girona, que va fer una arrencada de somni, va situar el 2-0 en el marcador amb el primer doblet de Stuani però va veure com l’Atlético s’espavilava i empatava en la recta final del partit. I al Wanda Metropolitano, fa pràcticament un any, Portu va igualar en la segona meitat l’1-0 de Griezmann.

Un parell de refets, com a màxim

X.M.

El canvi d’any natural no ha servit al Girona per deixar enrere el maldecap de les lesions. L’equip va viatjar al Ciutat de València amb mitja dotzena de baixes –Aday, Mojica, Patrick Roberts, Pere Pons, Carles Planas i Doumbia– i només quinze futbolistes del primer equip disponibles. El cos tècnic tornarà a estar limitat per rebre demà l’Atlético. Dels absents al camp del Llevant, els que tenen possibilitats d’estar a punt són Seydou Doumbia i Carles Planas. L’ivorià, que s’ha perdut l’últim partit del 2018 i el primer del 2019 per culpa d’un cop al turmell, hauria d’estar a punt aquesta setmana, tot i que Eusebio no va aclarir si el tindria bé per al duel de copa o per al de lliga de dissabte contra l’Alavés. Amb Carles Planas, lesionat al camp de l’Espanyol –el 25 de novembre–, el tècnic va explicar abans de viatjar a València que s’ho havien de prendre amb calma. A diferència de Planas, sí que va entrar en l’última convocatòria de lliga Marc Muniesa, que no va arribar a entrar. El més probable és que el lloretenc, que s’ha perdut els cinc últims partits, reaparegui demà.

Al camp del Llevant, tampoc hi havia Pere Pons, per culpa d’uns problemes a l’adductor que també li impediran –si més no, per precaució– jugar demà. El cos tècnic haurà de decidir també quin grau de rotacions fa, pensant en el duel de lliga. La poca profunditat de la plantilla redueix el marge de maniobra d’Eusebio, que ha de tenir en compte també la normativa, perquè hi ha d’haver sempre set futbolistes del primer equip damunt del terreny de joc.

L’Atlético, que també ha acumulat moltes lesions, té ara de baixa Filipe Luis, Diego Costa i Lucas. Gelson Martins va tornar en l’entrenament d’ahir.

El primer partit sense fum

X.M.

El partit de demà entre el Girona i l’Atlético serà el primer de la història de Montilivi amb la prohibició de fumar. El club va decidir fa unes setmanes aplicar la mesura a partir del 2019, i demà en viurà la primera experiència. Dels vint de primera divisió, Montilivi és el setè estadi sense fum, després del Camp Nou, Ipurua, Anoeta, Mendizorrotza, San Mamés i Mestalla. El Girona ja va fer un primer pas el mes de març passat, en què es va adherir a les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i va demanar als aficionats que s’abstinguessin de fumar a les graderies, per fomentar els valors de la salut, el respecte i la protecció a les persones, en especial als menors. Des d’aquell primer pas, el Girona va anar promovent diverses iniciatives al voltant del compromís amb la lluita antitabac. A partir d’ara, aquestes recomanacions passen a ser una prohibició.

La mesura impulsada pel club s’estén a totes les graderies de l’estadi. A cada sector, el Girona habilitarà una zona per a fumadors, externa a les graderies però dins del recinte. Si hi ha espectadors que desitgen sortir per fumar durant el partit, a la porta d’accés se’ls facilitarà un tiquet per poder tornar a entrar. Si els vigilants veuen que hi ha algun aficionat fumant a les graderies, l’instaran a sortir de l’estadi.

Els socis mantenen el preu

L’anada dels vuitens de final de copa serà el primer partit a Montilivi de pagament per als abonats des de l’arribada de l’equip a primera divisió. El Girona no va fixar cap jornada econòmica en la lliga ni de l’estrena a l’elit ni d’aquesta segona temporada, i l’abonament incloïa també la primera eliminatòria de copa. Demà, en canvi, tothom ha de passar per caixa. El club va reservar un termini exclusiu per a socis, que va tancar amb 5.300 entrades venudes. Des d’aquell moment, els abonats que no hagin adquirit l’entrada ja no tenen assegurat el seu seient, però tots els socis del Girona –també els que no tenen l’abonament– poden continuar comprant entrades als preus amb descomptes fixats d’entrada. Per als socis, les entrades valen 15 euros als gols, 20 euros a preferent i 25 euros a tribuna. Per als que no són socis, són 30 euros als gols, 40 euros a preferent, 45 euros a preferent coberta i 60 euros a tribuna. Tot i ser de pagament per a tothom, el Girona confia que hi haurà una bona afluència d’espectadors demà a Montilivi. En l’anterior eliminatòria–de franc per als abonats–, Montilivi va reunir 9.290 espectadors en el partit decisiu contra l’Alavés. L’horari era calcat al de demà –dimecres, 19.30 h– tot i que, en aquell cas, l’endemà era festiu.

Impossible per a Soni

Kevin Soni no podrà formar part de la convocatòria per al partit de demà a Montilivi. El camerunès va passar amb dos partits de suspensió per l’agressió a un rival durant l’Alcoià-Peralada, però és la tipificació de la sanció el que li impedirà participar en la copa. A partir de la redacció de l’acta arbitral –“colpejar un adversari amb la mà a la cara sense que la pilota estigués en joc”–, el comitè de competició va resoldre que Soni infringia l’article 123.2 del codi disciplinari, perquè es produïa al marge del joc. Aquest article comporta una sanció de dos a tres partits , i al davanter li va caure la mínima. Si hi hagués hagut la pilota en joc, hauria pogut rebre d’un a tres partits, però en canvi sí que hauria pogut participar en la copa. Soni ha complert un dels dos partits d’una sanció que no quedarà neta fins que s’hagi jugat el Peralada-Sabadell de diumenge. L’absència de Soni reforça les possibilitats del davanter juvenil Àlex Pachón, que divendres al camp del Llevant va estrenar convocatòria amb el primer equip. Altres jugadors del filial com Valery Fernández, Andzouana i Èric Montes ja han tingut minuts en la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)