Girona

Tan igual i tan diferent

El Girona acabarà la primera volta millor classificat (novè) que el curs passat (desè), però amb la meitat de punts de coixí respecte del descens (+5 ara i +10 fa un any)

El Rayo Vallecano, divuitè, té 19 punts, i per salvar-se caldrà acostar-se als 40

Després de completar-se la primera volta, no hi ha gaires diferències, estadísticament parlant, entre el Girona de Pablo Machín i el Girona d’Eusebio Sacristán. El curs passat, els blanc-i-vermells van plantar-se a l’equador del campionat amb 26 puntassos i enguany n’han sumat 24, que no està gens malament. El que sí que ha canviat, i molt, és el context de la primera, amb una igualtat que probablement farà que el títol sigui més barat que molts altres cursos i la salvació, força més cara. De fet, el Rayo Vallecano, que avui baixaria si s’acabés la lliga, té una projecció de 38 punts a final de curs, la qual cosa és indicativa que la permanència pot estar al llindar dels 40 punts. El Girona se salvarà sense problemes si repeteix la puntuació de la primera volta, però de moment ha arribat a mitja lliga força bloquejat i enllaçant sis jornades sense triomf (4 punts de 18), amb l’agreujant d’un calendari delicat perquè ha de jugar al camp del Betis, rebre el Barça i visitar una de les seves bèsties negres, l’Eibar.

Curiosament, el Girona arribarà a l’equador de lliga millor classificat que la temporada del debut. Els de Machín eren desens a mig curs i els d’Eusebio seran novens perquè avui es veuran avançats per la Real Sociedad o l’Espanyol.

La meitat del coixí

La gran diferència, però, cal buscar-la en el coixí de punts de la temporada passada i el de l’actual. Mentre el curs anterior el Girona tenia tres quartes parts de recorregut fet a mig curs (10 punts més que el divuitè, que era el Deportivo), enguany caldrà afinar molt en la segona volta perquè tots els equips de la zona baixa s’han posat les piles i el divuitè (Rayo) és a només cinc punts dels gironins.

De fet, el Girona va arribar a tenir gairebé un matalàs (+10) després d’empatar a Montilivi contra l’Atlético (1-1). A partir de la visita a San Mamés, però, aquest avantatge s’ha anat reduint fins a quedar-se en la meitat (+5).

Molts empats

El Girona ha perdut només cinc partits en tota la primera volta (Madrid, Betis i Eibar a Montilivi i Sevilla i Athletic a camp contrari), però també ha guanyat relativament poc (a l’estadi només han caigut el Celta i el Rayo, mentre que lluny de casa els d’Eusebio s’han imposat als camps del Vila-real, el València i l’Espanyol). Els gironins són el tercer equip de primera divisió amb més empats (nou), només superats per l’Athletic (deu) i el València (onze).

23 futbolistes

Tot i disposar d’una plantilla de 21 jugadors (Porro en va formar part des del primer moment), Eusebio ha fet jugar 23 futbolistes. L’únic que no ha pogut debutar ha estat Mojica, fora de combat ja fins a final de curs per una lesió d’encreuats. El tècnic ha donat l’alternativa a dos futbolistes del filial (Kevin Soni va jugar sis minuts a València i Valery Fernández ja acumula cinc partits a primera). També va disputar dos partits com a titular David Timor, que ja no hi és després del seu traspàs a Las Palmas en l’últim dia de mercat.

Una temporada més, l’uruguaià Cristhian Stuani s’està mostrant com la gran –i única– referència ofensiva de l’equip, com ho demostra el fet que l’uruguaià ha signat el 57% dels gols de l’equip (12 de 21). Portu (3), Alcalá, Bernardo, Aleix, Pere Pons, Borja i Doumbia completen la relació de golejadors. Pel que fa als minuts, el colombià Bernardo és l’únic que no se n’ha perdut ni un (1.740). Respecte de les targetes, Stuani (va veure dissabte la cinquena) és l’únic que ha cobert cicle, tot i que Choco Lozano va ser expulsat a Montilivi contra el Rayo.

NOMS PROPIS

Bernardo ha jugat tots els minuts (1.720) i Stuani ha signat el 57% dels gols (12 de 21)

EL GIRONA

S’ha plantat a l’equador amb 24 punts, però ja enllaça sis partits sense guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)