Girona

“Mai m’he vist fora del Girona”

El davanter es mostra motivat per continuar formant part del projecte gironí, on està aconseguint les seves millors xifres golejadores a primera divisió

Optimista a l’hora de capgirar la situació actual, té com a objectiu consolidar el club al màxim nivell

El Girona i el referent ofensiu de l’equip, Cristhian Stuani, han renovat el seu lligam contractual fins al 2022 i ahir, a Montilivi, el davanter i els representants del club van posar una mica de llum a l’acord. El davanter uruguaià, conscient de les seves magnífiques xifres golejadores de l’últim any i mig vestint la samarreta blanc-i-vermella, va confirmar que li havien arribat cants de sirena, però també va deixar ben clar que la confiança, el protagonisme i l’estima de l’afició que té a Girona no la trobarà a gaires llocs: “Estic on vull ser. Sento que compten amb mi i que volen que sigui important en tot el que ha de venir. En el futbol, quan les coses funcionen, és normal que hi hagi gent que mostri interès, però mai m’he vist fora del Girona. Han arribat coses, s’han estudiat, però sempre he estat centrat a continuar aquí”, va remarcar l’home gol de l’equip des que els gironins competeixen a primera divisió. I és que el pes de Stuani es fa evident amb les seves xifres, ja que en una temporada i mitja a Montilivi és a només quatre gols de superar Jandro, que amb 36 gols en cinc temporades és el màxim golejador del club en la Lliga de Futbol Professional.

El valor merescut

Des de l’àrea esportiva del Girona tenen clar que l’olfacte golejador va molt buscat en el món del futbol professional i, en aquesta parcel·la, Stuani és un tresor per al club de Montilivi. La situació de l’uruguaià no estava a l’altura del seu pes al terreny de joc i amb l’esforç que s’ha fet amb aquesta renovació i ampliació del contracte s’ha mirat de corregir el greuge econòmic respecte a altres efectius. D’una banda, el de Tala passa a ser el futbolista més ben pagat de la plantilla, superant Doumbia, per qui el Girona va fer una aposta important a l’estiu. De l’altra, el club blinda un actiu important amb vista a futures oportunitats del mercat, ja que la clàusula de rescissió de Stuani passa dels 15 milions als 20.

La durada del contracte també confirma la voluntat del club i del jugador d’establir un lligam a llarg termini, ja que, si Stuani compleix l’acord, tancaria l’etapa de blanc-i-vermell amb 35 anys: “Espero poder complir aquest contracte i fer-ho en el Girona del tot consolidat a primera divisió. Sempre dic que el millor encara ha d’arribar, i això és el que em porta a millorar. Una de les claus de la meva continuïtat i renovació per tres cursos més és que em trobo còmode, i que veig un grup de futbolistes amb molta fam per créixer ells i fer créixer l’equip. Estic vivint els anys més importants de la meva carrera com a futbolista, si més no pel que fa a xifres de gol, i espero continuar millorant”, va explicar Stuani, que no va voler detallar si, en cas de descens, el nou contracte preveu una clàusula per poder-se desvincular del club. El màxim golejador del Girona va ser molt clar en la resposta: “Estic segur que no baixarem; per tant, ens estalviarem saber si hi ha aquesta condició al contracte”. Fins ara, l’etapa més llarga del de Tala en un mateix club van ser les tres temporades –2012/13, 2013/14 i 2014/15– que va militar en l’Espanyol. Si continua a Montilivi fins al juny del 2022, haurà jugat al Girona durant cinc temporades, un període molt respectable.

Capgirar la situació

La renovació de Stuani ha arribat en un moment molt delicat pel que fa als resultats en la lliga. L’equip fa nou jornades que no guanya i, un cop esgotat el marge respecte al descens, la distància amb la zona de perill és de només un punt. Com a veu autoritzada de la plantilla, el davanter del Girona va fer una crida a la tranquil·litat i també a la unitat entre el vestidor i l’afició de cara als pròxims partits: “El futbol ens posa aquesta prova. Ens estem trobant una realitat, la lluita per eludir el descens, que hauria de ser normal per a nosaltres, però hem fet les coses tan bé fins ara que no la coneixíem. Tot l’equip vol guanyar tan aviat com es pugui per canviar aquesta mala dinàmica, i puc assegurar que lluitarem per aconseguir la salvació com més aviat millor”.

A l’hora d’analitzar la situació, Stuani va reconèixer que els dos dies de festa que Eusebio ha donat a la plantilla en aquest inici de setmana –avui l’equip torna a la feina–, han anat molt bé per reflexionar i carregar piles amb vista a un tram final de temporada que es preveu de màxima exigència: “Al vestidor som conscients del que ens estem jugant. Compartim la idea que tenim la capacitat per tornar a guanyar i que, un cop arribi aquest triomf, tot es veurà diferent.” En aquest sentit, el futbolista del Girona va deixar entreveure que la copa ha passat una factura força elevada a la plantilla: “És cert que el gener ha estat molt complicat, amb molta exigència. Hem aconseguit una cosa històrica per al club en la copa, i ho hem fet en situacions adverses. Teníem diversos lesionats en l’equip, i en la lliga tots els equips et poden guanyar si no estàs al màxim. Podia passar el que ha passat, però ens ha de servir d’experiència. Ara ens hem de centrar en la lliga, millorar les coses que no acabem de fer bé i lluitar amb totes les armes que tinguem a l’abast.”

L’Osca, en vermell

Sense posar l’etiqueta de final, Stuani sí que va explicar que a la plantilla la motivació és màxima per rebre l’Osca dissabte (20.45 h). “És un partit clau. Estem en una situació delicada, però no definitiva i cal lluitar tots junts, jugadors i afició, per sortir-ne. Serà un partit amb tensió, però hem d’aprendre a conviure amb aquesta situació.”

GREUGE CORREGIT

L’uruguaià supera Doumbia i passa a ser el futbolista més ben pagat de la plantilla

LLIBERTAT MÉS CARA

El club ha apujat de 15 a 20 milions la clàusula de rescissió del davanter

EN BLANC-I-VERMELL

Si compleix tot el contracte, el juny del 2022 Cristhian Stuani tindrà 35 anys

LA LLETRA PETITA

No va revelar si té alguna clàusula escapatòria en cas de descens: “No baixarem”

UN RÈCORD A TOCAR

Stuani és a quatre gols de superar els 36 de Jandro, màxim golejador del Girona a la LFP

EL PROTAGONISTA

El partit de l’Osca no és una final, però és clau. L’equip sap que té capacitat per tornar a guanyar i capgirar la situació
Cristhian Stuani
davanter del girona
Espero poder complir el contracte i fer-ho amb el Girona consolidat a primera divisió. Sempre dic que el millor encara ha d’arribar
Estic on vull ser. Soc feliç al Girona i sento que compten amb mi i que volen que sigui una peça important en tot el que ha de venir
És normal que quan et surten les coses bé la gent es fixi en tu. Han arribat coses, però mai m’he vist fora del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)