Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“L’esperit de l’equip ens ha de dur a canviar la situació”

Minuts després de la derrota contra el cuer, l’Osca, que confirmava i accentuava la davallada del Girona, Eusebio Sacristán va valorar l’actitud i l’orgull que va mostrar el seu equip. Una setmana més tard, l’entrenador es tornava a agafar a valors com la mentalitat col·lectiva. “Després de l’últim resultat, havíem d’aixecar-nos i treballar pensant a continuar enfortint tot el que fem cada dia, en tota la força que té l’equip en mentalitat, orgull i actitud. I continuar confiant que, sabent segur que hi ha coses que podem millorar, aquest equip té fortalesa pel que fa a unió i esperit. Aquest esperit ens ha de dur a canviar la situació”, va explicar Eusebio abans de marxar cap a Madrid. “Cadascú ha de donar el millor que té i confiar que la dinàmica pot canviar i ha de canviar.”

Visitar al Bernabéu un Madrid recarregat de confiança no sembla la millor manera de solucionar els problemes que accentua el Girona. Eusebio, però, intenta no diferenciar la visita d’avui dels altres partits: “Per mostrar l’orgull cada partit és bo. Qualsevol oportunitat de sumar punts l’hem d’aprofitar. Treballem amb la mentalitat d’aconseguir els punts. Sabem quin escenari i quin rival visitem, i el Madrid està en un molt bon moment. Però hem de pensar en el que és nostre. I cada oportunitat, cada dia, és important. Totes les sensacions positives que acumulem seran bones.”

Eusebio, que ja havia advertit de l’impuls que començava a agafar el Madrid quan se’l van trobar en la copa, no va voler perdre gaire temps a elogiar el rival. “Les dificultats són clares. És un equip en molt bona dinàmica, molt forts, amb joc i anímicament segur pels resultats que està aconseguint. Però hem de pensar que, qualsevol oportunitat que tinguem, l’hem d’intentar aprofitar”, va insistir. “Treballarem per intentar aconseguir els tres punts, donant el millor que tenim, i sent conscients que per a nosaltres és important tot el que fem, totes les sensacions que puguem adquirir.”

El Girona té en la fragilitat defensiva un dels seus maldecaps. Ha encaixat vint gols en els últims set partits, i avui visita un equip que li ha perforat la porteria amb facilitat. És l’hora de prendre més precaucions defensives i replegar-se al darrere? “Hem encaixat molts gols, també contra rivals poderosos que generen moltes ocasions i són difícils de frenar. Però hem de treballar la consistència de l’equip, en totes les zones. No crec que pel fet de replegar-te i estar al darrere encaixis menys gols. Ha de ser un treball de més consistència quant a bloc. Treballem del primer a l’últim, i en això mirem d’incidir”, va indicar.

Amenaçat pel descens, l’equip va sortir de Girona sabent que el Celta havia tornat a perdre i pendent del Rayo. “És inevitable mirar els resultats, però el que ens serveix és pensar en la nostra feina. Canviar la dinàmica, començar a fer punts i pujar en la classificació”, va dir el tècnic de La Seca.

TOT I LA DIFICULTAT

“Hem d’intentar aprofitar qualsevol oportunitat de sumar punts”

EL MADRID

“Té molt bona dinàmica, és fort, amb joc i segur anímicament pels resultats”

MÉS ENDARRERITS?

“Per molt que et repleguis no encaixaràs menys gols; tot el bloc ha de ser consistent”

“Sempre en contacte” amb el club

X.M.

Una ratxa tan pobra com la del Girona (4 punts de 30) sol deixar en una situació com a mínim compromesa un entrenador. A Montilivi, es manté la tranquil·litat, tot i que l’inesperat 0-2 a casa contra el cuer va fer mal. Interrogat per si havia mantingut alguna reunió amb el director esportiu, Quique Cárcel, o amb al tres responsables del club, Eusebio va dir: “Estem sempre en contacte. Hi ha una comunicació molt directa i propera, i parlem habitualment.” L’entrenador va afegir que miren de trobar solucions entre tots, començant pel vestidor: “En aquests moments, sent conscients de la situació, indubtablement ens fa donar voltes a veure què podem fer. Cadascú de nosaltres hi vol posar el millor que té per ajudar a sortir de la situació i ser més forts. Continuem tots junts, amb el mateix objectiu i la mateixa idea per canviar la dinàmica”, va sentenciar Eusebio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)