Girona

Esclaus de la discontinuïtat

Un 36% de les dianes del Girona són a pilota aturada i és un dels tres equips de la lliga que acumulen un percentatge més alt dels seus gols mitjançant aquests accions

Per contra, això fa que també sigui un dels tres que menys en fan de jugada. Només l’Osca i el Valladolid n’han marcat menys

Alleugerida amb la victòria assolida al Santiago Bernabéu, la situació del Girona continua sent complicada. Quinzè, quatre punts per sobre del divuitè, l’amenaça del descens, doncs, continua a prop i al conjunt orientat per Eusebio Sacristán li queda encara molt per remar en les catorze jornades que queden per a l’acabament del campionat. Són diverses les causes que expliquen el perquè de la posició de l’equip en la classificació i, sobretot, els deu compromisos de lliga consecutius que va passar sense guanyar, i una d’aquestes és la falta de gol, més en concret, la falta de situacions a l’àrea de l’equip rival.

Al conjunt blanc-i-vermell li costa generar ocasions i, de fet, viu sustentat en la pilota aturada. Fins a un 36% dels gols que ha marcat en la lliga han vingut en accions d’aquest tipus –penal, falta directa, falta centrada lateral o frontal, córner o servei de banda– i és un dels tres equips del campionat que acumulen un percentatge més alt de les seves dianes d’aquesta manera. Són 9 de 25, els gols que ha fet el Girona en aquesta faceta del joc: dos després d’una falta centrada a l’àrea, un de falta directa, dos a la sortida d’un córner i quatre de penal.

I és que tenir homes com Àlex Granell o Aleix García, jugadors amb molt bon peu i un gran colpeig de pilota, cadascun amb una cama diferent, la qual cosa dona varietat, aporta un valor afegit en l’estratègia. Granell ha xutat dues faltes i un córner que han acabat a dins de la porteria contrària; Aleix ha assistit en un córner i ha marcat un gol de falta directa. En els penals, també està intractable l’equip blanc-i-vermell, amb Stuani al capdavant, que ha executat els tres que ha xutat, i amb Portu, d’escorta, que també va anotar una pena màxima en l’absència de l’uruguaià.

En tots els partits en què ha marcat a pilota aturada, el Girona, almenys, ha puntuat, i 13 punts dels 27 que té, els ha sumat en enfrontaments en què hi ha hagut un gol en una acció d’aquest tipus. La lectura positiva és que l’equip gironí treu rèdit de la pilota aturada, un aspecte del joc en què les forces s’igualen i en què ser-ne dominador és valuosíssim, però la negativa és que en depèn massa. En una jugada elaborada o que vingui producte del joc continuïtat, només ha anotat 16 dianes, i és el tercer equip del campionat que menys n’ha fet, només superat pel Valladolid (12) i l’Osca (14), dos conjunts que estan per sota del gironí en la classificació.

Els capdavanters

També 16 gols de jugada ha fet el Leganés, amb uns números calcats als de l’equip entrenat per Eusebio pel que fa a la pilota aturada, amb la diferència que on destaquen els de Mauricio Pellegrino és en els córners, jugada en què amb el Vila-real és l’equip que més dianes ha marcat (5) després de 24 jornades disputades. En aquest sentit, pel que fa a les faltes centrades a l’àrea, Alavés i Llevant (4) són els més poderosos, mentre en les directes (3) ho són el Betis, amb Tello i Canales; el Valladolid, amb Alcaraz i Verde, i el Barça, amb Messi. Pel que fa als penals, els blaugrana, amb el 10 argentí i Luis Suárez repartint-se les penes màximes, també són els que n’han marcat més (6), amb l’Eibar, que té Charles com a especialista, i el Real Madrid, que confia en Sergio Ramos.

RÈDIT

Dels 27 punts que té, 13 els ha sumat en partits en què ha marcat a pilota aturada

PROBLEMA

Li costa generar i només ha fet 16 gols procedents d’una jugada elaborada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)