Girona

L’animal depredador

Cristhian Stuani no es cansa d’estirar el Girona: ha marcat set vegades el primer gol i ja n’acumula 15, el 55% del total de l’equip, al qual ha fet sumar 15 punts

L’ariet uruguaià ha atrapat Jandro com a màxim golejador del club blanc-i-vermell en el futbol professional, amb 36 dianes

Cristhian Stuani va arribar a Girona l’estiu del 2017 de puntetes, sense fer soroll. Amb 31 anys encara per complir –ara ja en té 32–, va desembarcar des d’Anglaterra –on no va deixar una empremta gaire notòria– al conjunt blanc-i-vermell, que acabava d’ascendir i necessitava davanters després dels adeus de Fran Sandaza i Cristian Herrera, com una veritable aposta de la direcció esportiva del club. I és que l’uruguaià tampoc representava una assegurança a la punta de llança, tenint en compte que al Middlesbrough, d’on venia, havia marcat 11 gols en dues temporades i que tant allà com a l’Espanyol, el seu anterior equip, havia jugat la majoria dels partits partint des de la banda, com a extrem. “Tinc moltes ganes d’ajudar l’equip amb molts gols”, va dir només aterrar, quan encara ningú intuïa el que estava a punt d’arribar. Un any i mig després, l’ariet s’ha convertit en el futbolista més important del conjunt gironí.

“Tenim un jugador que és determinant.” Així de contundent es mostra el seu tècnic, Eusebio Sacristán, en parlar-ne. “Té una gran facilitat per a la rematada, però sobretot se li ha de valorar tota la resta. En la fase de construcció, aguantant la pilota, fent assistències i tota la feina que fa”, va explicar l’entrenador després de l’última victòria al feu del Rayo, amb doblet de Stuani. “És un exemple. És un luxe que hem de continuar aprofitant”, hi va afegir Eusebio, entregat a un 9 que porta el 7 i que fa gols a dojo. La situació del Girona no s’explica sense la presència del davanter. Seus són 15 dels 27 gols que ha marcat l’equip en la lliga, el 55% del total. “Estic molt content i molt feliç. Vull continuar donant-ho tot perquè l’equip se’n senti beneficiat. L’objectiu principal és l’equip”, va manifestar a Vallecas, on va comandar el grup una vegada més.

Decisiu

Les dues dianes que va marcar Stuani al feu madrileny van servir al Girona per obtenir els tres punts, i ja en són 15 els que ha sumat l’equip gràcies als seus gols. De fet, l’uruguaià és el futbolista més determinant del campionat, ja que és el que més punts ha donat al seu conjunt. Griezmann, que n’ha donat 13 a l’Atlético, i Borja Iglesias i Leo Messi, 10, a l’Espanyol i al Barça, respectivament, li segueixen les passes en aquest aspecte, que no és l’únic que lidera. També és el jugador que més vegades ha marcat el primer gol en un partit, fins a set cops, com Griezmann, una dada molt rellevant, ja que la primera diana acostuma a ser la més transcendent i la que condiciona l’esdevenidor de l’enfrontament. Una altra dada en la qual se situa al capdavant són els gols de cap. Una de les virtuts més importants del davanter és el joc aeri, la rematada de cap, i ell és, amb cinc, qui més dianes amb la testa ha marcat. El segueix Jonathan Calleri, del Deportivo Alavés, que n’ha fet quatre. En total, Stuani, acumula 28 gols de cap en la seva carrera a primera divisió.

En el ‘top 3’

Els 15 gols que acumula en la lliga el situen entre els tres màxims golejadors del campionat, només superat pels blaugrana Messi (25) i Luis Suárez (16), i el posen en bona posició per superar els 21 que va anotar la campanya passada. “Vaig a bon ritme. Tant de bo pugui superar els registres de l’any passat. Ben segur que ho intentaré”, va assegurar divendres, motivat. A la recerca d’aquest nou registre, el que sí que fa tota la pinta que aconseguirà és el de màxim golejador del Girona en el futbol professional. A Vallecas va arribar a la xifra de 36 i va atrapar Jandro en el tron que l’asturià ocupava en solitari. Stuani s’ha destapat al conjunt gironí com una bèstia sense pietat de cara al gol. Ara mateix, té la millor mitjana de gols per minut de la seva vida: marca cada 128 minuts. “Estic vivint els anys més importants de la meva carrera com a futbolista, si més no, pel que fa a xifres de gol, i espero continuar millorant”, va indicar el que és un autèntic animal depredador.

LES DADES

128
minuts
han de passar perquè Stuani marqui. És la millor mitjana de gols per minut de la seva vida.

LES FRASES

5
gols de cap
ha anotat el davanter en aquest campionat. És el jugador que més n’ha fet.
És un jugador que és determinant. És un exemple i un luxe que hem de seguir aprofitant
Eusebio Sacristán
TÈCNIC DEL GIRONA
Messi (Barça) 25
Luis Suárez (Barça) 16
Stuani (Girona) 15
Ben Yedder (Sevilla) 12
Charles (Eibar) 12
Griezmann (Atlético) 12
Benzema (Real Madrid) 11
Borja Iglesias (Espanyol) 11
Jaime Mata (Getafe) 11
Raúl de Tomás (Rayo V.) 10
Vull continuar donant-ho tot perquè l’equip se’n senti beneficiat. L’objectiu principal és l’equip
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA
04/06
Danubio (1a) 21 p. 6 g.
06/07
Bella Vista (2a) 14 p. 12 g.
07/08
Danubio (1a) 14 p. 19 g.
07/08
Reggina (1a) 12 p. 0 g.
08/09
Reggina (1a) 6 p. 1 g.
09/10
Albacete (2a) 39 p. 22 g.
10/11
Llevant (1a) 33 p. 10 g.
11/12
Racing Club (1a) 36 p. 13 g.
12/13
Espanyol (1a) 34 p. 7 g.
13/14
Espanyol (1a) 38 p. 7 g.
14/15
Espanyol (1a) 45 p. 15 g.
15/16
Middlesbrough (2a) 40 p. 11 g.
16/17
Middlesbrough (1a). 28 p. 5 g.
17/18
Girona (1a) 33p. 21 g.
18/19
Girona (1a) 23 p. 15g.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)